Productie-detail

Annie

Annie

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Annie mag een proefperiode wonen bij de rijke miljardair Oliver Warbuck, maar Annie wilt liever naar haar echte ouders.

123 min. : Film op DVD. 6. Ja.

Beschrijving inhoud

De in 1982 uitgebrachte film "Annie" draait om het elfjarige meisje Annie die in het weeshuis woont met tal van andere meisjes. Allemaal hopen ze op een adoptie door twee lieve ouders. Het weeshuis wordt gerund door de aan alcohol verslaafde en gemene Ms. Hannigan. Wanneer Annie weer eens is ontsnapt en buiten een hond vindt, wil ze deze houden. Dit tot grote ergernis van Ms. Hannigan. Wanneer Ms. hannigan de hond naar de slager wil brengen, komt er een nette dame binnen, de secretaresse van miljardair Oliver Warbucks. Ms. Grace is gecharmeerd van Annie en wil haar graag op mee naar Warbucks nemen, maar wel eerst met proefperiode. In de daaropvolgende week maakt Annie kennis met Meneer Warbucks en zijn huishouden en maakt van alles mee. Ondertussen blijft ze verlangen naar haar echte ouders.

De film is opgezet als een soort musical waarbij acteeerscènes zich afwisselen met hilarische nummers. Zo kunnen alle kinderen in het weeshuis zingen en goed dansen. Ms. Hannigan wordt geschuwd door iedereen omdat ze eigenlijk een hekel heeft aan kinderen. Er is veel contrast te zien tussen arm en rijk. Het verhaal wordt in principe vanuit het perspectief van een kind gepresenteerd. Annie ontmoet veel mensen met ieder hun eigenaardigheden.

Leeftijdsadvies

Het verhaal van "Annie" past goed bij kinderen die besef hebben van de wereld om hen heen. Kinderen vanaf 9 jaar houden van realistische verhalen. Annie is een stoer en dapper meisjes, hier kunnen ze tegenop kijken. De liedjes en het dansen maken de film luchtiger dan het thema (verlangen naar je ouders) is. Omdat de film alleen met ondertiteling is te zien is dit ook een reden waarom hij past bij deze leeftijd omdat ze vanaf 9 jaar de ondertiteling mee kunnen lezen.

Trailer (Engels)

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Hachi

Hachi

App 9+ JR

Muiswerk Woordenboek

Muiswerk Woordenboek

Muiswerk Woordenboek

Meer weten...

App 9+ JR

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Masterpiece for Osmo

Meer weten...