Productie-detail

Animals United

Animals United

TV & Film VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
91 waarderingen

Okavango-delta in Afrika staat droog. Billy het stokstaartje, Socrates de leeuw en andere vrienden moeten zorgen dat er water komt.

92 min. : Film op DVD. 6.

Beschrijving inhoud

Het is droog in de Okavango-delta in Afrika. De jaarlijkse waterstroom komt maar niet, en het water dreigt op te raken. Billy het stokstaartje gaat er met zijn beste vriend Socrates de leeuw en andere vrienden op uit om te zorgen dat er water komt. Billy ontdekt dat de reden van de droogte een stuwdam is die door mensen is gebouwd. Daarmee wekken de mensen energie op voor een luxe vakantieverblijf. In de film draait het om het klimaat en het milieu, opwarming van de aarde, een olieramp, vervuiling en bosbranden. Allemaal veroorzaakt door menselijk handelen. Door de rampen ontmoet hoofdpersoon Billy andere dieren die naar Afrika zijn gekomen (bijvoorbeeld twee reuzenschildpadden - weggejaagd door een olieramp). Zij helpen Billy met zijn taak: zorgen voor water in hun droge leefgebied. De dieren raken steeds dorstiger en willen de stuwdam doorbreken, die achter de 'Valei des doods' ligt. Zal het dierenrijk erin slagen om het water terug te brengen?

De film is Nederlands gesproken en bevat enkele Engelstalige liedjes. Humor wordt in de film onder andere gebracht door de Tasmaanse duivel Smiley die elke keer flinke scheten laat. De opmerkingen tussen de buffels en de neushoorns zijn scherp, ironisch en sarcastisch (bv. ‘kijk daar hebben dat lichtgewicht’ of 'Pinokkio'). Er komen veel moeilijke woorden voor ('klimaatconferentie', 'hermetisch afgesloten') die niet altijd worden uitgelegd. Er wordt in een rustig tempo gesproken, waardoor de dialogen tussen de diverse karakters goed te volgen zijn. Het verhaal is chronologisch maar bevat enkele flashbacks van Socrates de leeuw. Ook bevat de film enkele spannende beelden, zoals een achtervolging met een panter in de 'Valei des doods', een vuurzee en opstootjes tussen de buffels en neushoorns.

Leeftijdsadvies

De film speelt zich af rond de thema's milieu, natuur en klimaat. Rond de leeftijd van 8 jaar zijn kinderen betrokken bij de natuur en leren ze hun eigen verantwoordelijkheden tegenover het milieu steeds beter kennen. Het sarcasme en ironie in de film sluit vooral aan bij 10 jarigen, omdat zij deze scherpzinnige opmerkingen goed begrijpen. "Animals United" is daarom geschikt voor kijkers vanaf 9 jaar

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

Azza

Azza

TV & Film 9+ JR

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Het Regent Gehaktballen 2

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Zookeeper

Zookeeper

Zookeeper

Meer weten...