Productie-detail

Anastasia

Anastasia

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
49 waarderingen

Raspoetin spreekt een vloek uit over de koninklijke familie Ramanov. Het 8-jarige meisje Anastasia ontsnapt ternauwernood aan de dood.

86 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Het verhaal van Anastasia speelt zich af in de Russische Revolutie. Tijdens de Revolutie ontsnapt de 8-jarige Anastasia Ramanov, de jongste dochter van de Koninklijke familie van Rusland, ternauwernood aan de dood. De slechte raadsheer Raspoetin sprak een vloek uit over de hele familie Ramanov en voorspelde dat de hele familie binnen 14 dagen zou sterven. Anastasia ontsnapt hieraan en wordt opgevoed in een Russisch weeshuis. Ze kan zich niets meer herinneren van haar verleden en jaren later gaat zij op zoek naar haar familie en haar werkelijke identiteit. Ze ontmoet de knappe oplichter Dimitri en wanneer Anastasia naar Parijs wil gaan om haar familie te zoeken, helpt Dimitri haar aan haar papieren. Hij komt er uiteindelijk achter wie ze werkelijk is en brengt haar naar haar grootmoeder toe. Onderweg wordt ze nog regelmatig dwarsgezeten door de Raspoetin, die nog steeds het doel heeft haar ook te vermoorden.

"Anastasia" is een film waarin de gevoelens liefde, hoop en verdriet naar voren komen. De film bevat veel verschillende liedjes die goed in het verhaal passen. De film lijkt door die liedjes geschikt voor jongere kinderen, maar door het thema gevoelens en de belevingswereld die in andere landen en culturen ligt, zullen kinderen jonger dan 7 jaar de film niet goed begrijpen. Daarnaast kunnen jonge kinderen Raspoetin zeer eng en angstaanjagend vinden.

Leeftijdsadvies

"Anastasia" is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De personages maken een ontwikkeling door en er worden korte sprongetjes terug in de tijd gemaakt. Kinderen van 7 jaar kunnen dit goed begrijpen.

Jullie mening

Meer van Disney films

TV & Film 4+ JR

Dumbo

Dumbo

TV & Film 7+ JR

Mulan

Mulan

TV & Film 6+ JR

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Belle en het Beest

Meer weten...

Ook leuk

Game 7+ JR

Pro Evolution Soccer 2014

Pro Evolution Soccer 2014

Pro Evolution Soccer 2014

Meer weten...

App 7+ JR

Where's My Water

Where's My Water

Where's My Water

Meer weten...

Website 7+ JR

Bijbelidee

Bijbelidee

Bijbelidee

Meer weten...