Productie-detail

Alvin en de Chipmunks

Alvin en de Chipmunks

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
41 waarderingen

De carrière als singer-songwriter van Dave loopt niet op rolletjes. Maar de Chipmunks kunnen hem helpen.

92 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

In deze eerste film van "Alvin en de Chipmunks" maken we kennis met Alvin, Simon en Theodore. Alvin is het leven in de boom helemaal zat en wil weg, laat nu net hun boom omgezaagd worden en worden opgetuigd als kerstboom in de stad. Uiteindelijk belanden de Chipmunks bij David Seville in huis. Het leven van David loopt niet op rolletjes, als singer-songwriter faalt hij, het gaat uit met zijn vriendin en tot slot raakt hij zijn baan kwijt. Maar dan blijken de Chipmunks fantastische zangers te zijn en kunnen David helpen met zijn carrière, of toch niet?

De film zit vol met liedjes die in de typische Chipmunkstijl worden gezongen, heel hoge stemmen en perfect in harmonie. Er zitten wel grapjes in de film (zie trailer), voornamelijk beeldhumor. Het verhaal is niet moeilijk, de Chipmunks worden beroemd maar dit gaat wellicht ten koste van een vriendschap. Boodschap in de film is wel "vriendschap en familie" zijn het belangrijkst. De Chipmunks zijn aandoenlijk, de ene is stoer, de andere slim en de laatste heel lief en een beetje dom. Verder zijn ze vooral ondeugend, want het zijn immers kinderen. Het onderliggende thema is kerst, in dit tijdstip speelt de film zich af.

Leeftijdsadvies

De animatie "Alvin en de Chipmunks" is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Het verhaal is eenvoudig en de communicatie tussen de karakters niet ingewikkeld. De liedjes zijn grappig en de Chipmunks zijn een soort helden. De kattenkwaad die ze uithalen past goed bij de leeftijd van 5 jaar.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 5+ JR

Kindergebaren

Kindergebaren

Kindergebaren

Meer weten...

Boek 5+ JR

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Aadje Piraatje viert feest

Meer weten...

TV & Film 5-8 JR

De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos

Meer weten...