Productie-detail

Alpha & Omega

Alpha & Omega

TV & Film VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

De jonge wolf Humphrey wordt verliefd op de wolvin Kate Humphrey, maar ze mogen eigenlijk niet samen zijn want Humprey is een omega en Kate een alpha.

85 min. AL.

Beschrijving inhoud

In de film "Alpha & Omega" wordt de avontuurlijke, jonge wolf Humphrey verliefd op de wolvin Kate. Kate is een wolvin die alles volledig onder controle wil hebben en niets aan het toeval overlaat. Een relatie tussen de twee zal echter nooit tot stand kunnen komen. Humphrey is namelijk een omega in de roedel en Kate is een alpha. Volgens de wetten van de roedel gaat deze combinatie niet werken qua voortplanting, of zoals Kate’s vader het zegt: “Alpha’s en omega’s kunnen niet ehhh, tja hoe zeg je dat..?”. De vader van Kate wil dat zij gaat trouwen met de zoon van de roedel van het oosten, zodat de roedels tot één verenigd worden. Als Humphrey en Kate plotseling door parkwachters gevangen worden genomen, verandert alles en zullen ze moeten samenwerken om weer veilig thuis te kunnen komen.

Oordeel

In de film komen vele vormen van humor voor. De moeder van Kate spreekt standaard op een poeslieve toon, maar als men goed luistert naar wát ze zegt, is het zeer duidelijk dat deze dame alle touwtjes in handen heeft (terwijl haar man eigenlijk de leider van roedel is). Ook worden er veel woordgrapjes gemaakt. Deze grappen komen vaak uit de snavels van het duo Marcel en Paddy. Marcel is een Franse, golfspelende gans die samen met de eend Paddy, zijn caddy, de wolven vergezeld op hun reis terug naar huis. De film bevat ook veel beelden die humoristisch zijn. Zo valt er iedere keer als de alpha van het oosten naar de maan jankt een geshockt vogeltje uit de lucht. De thema’s diepere relaties en gevoelens spelen in deze film een belangrijke rol. Meerdere karakters zijn verliefd op elkaar en hebben hun eigen agenda. Er komen regelmatig snelle beelden aan bod tijdens de actiescènes en er wordt vlot gesproken.

Leeftijdsadvies

De film ‘Alpha & Omega’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kinderen vanaf deze leeftijd begrijpen dat karakters zich anders kunnen voordoen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Ook krijgen ze inzicht in de relaties tussen de karakters en zullen ze genieten van de vele vormen van humor die deze film bevat.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Hoe werkt dat?

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Klokkenluider van de Notre Dame

Meer weten...

Boek 8+ JR

De tempelwachters van het Rijksmuseum

De tempelwachters van het Rijksmuseum

De tempelwachters van het Rijksmuseum

Meer weten...