Productie-detail

Alles heeft zijn prijs

Alles heeft zijn prijs

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Hoe goed kun jij met geld omgaan?

15 min. : Zapp. AL.

Beschrijving inhoud

Het programma "Alles heeft zijn prijs" is een dramaserie die bedoeld is om leerlingen inzicht te geven in het sparen van inkomsten en het verstandig (en onverstandig) uitgeven van geld. Het programma gaat over Victor. Victor is erg goed in wiskunde. Hij helpt zijn moeder in haar kledingzaak. Hij houdt bijvoorbeeld bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er uit gaat. Met het geld dat hij verdient in de kledingzaak is hij aan het sparen voor een videocamera.

Het programma is onderdeel van het Schooltv-weekjournaal en is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van het primair onderwijs. Op de website www.schooltv.nl/geld kunnen kinderen het geldspel doen om te testen hoe goed ze met geld om kunnen gaan. Daarnaast zijn er op de website een aantal aanvullende, praktische opdrachten te vinden waar de leerlingen mee kunnen werken. Op deze manier leren kinderen wat je wel en wat je beter niet met geld kunt doen.

Leeftijdsadvies

Het programma is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen komen vooral in de laatste jaren van de basisschool in aanraking met geld. Dit kan in de vorm van zakgeld zijn, maar ook als kleedgeld en het doen van klusjes in en om het huis. Geld verdienen kan zo, maar het uitgeven ervan gaat veel makkelijker.

Jullie mening

Ook leuk

Website 10+ JR

DJI4Kids

DJI4Kids

DJI4Kids

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Meer weten...

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren