Productie-detail

Alfred J. Kwak

Alfred J. Kwak

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
76 waarderingen

Alfred J. Kwak wilt graag andere helpen, maar daardoor komt hij zelf vaak in de problemen.

25 min. : Pebble TV, Kindernet. 6. :30 en 12:00 uur..

Beschrijving inhoud

De serie "Alfred J. Kwak" gaat over de gele, moedige, eerlijke eend Alfred J. Kwak die samen met zijn adoptievader Henk de mol in Polderstad te Groot Waterland woont. Alfred is iemand die graag anderen helpt, maar dit leidt er vaak toe dat hij zelf in de problemen komt. In de verschillende afleveringen komen tal van personages voor. Zo is vooral tegenpool Dolf de kraai erg aanwezig. Deze zoon van een kraai en een merel, streeft naar macht en rijkdom en verandert in de loop van de afleveringen. Alfred zal het geregeld tegen hem op moeten nemen.

In de serie gaat Alfred vaak op weg met vriend Professor Paljas. Deze met een Duits accent sprekende 'Albert Einstein' heeft een eigen laboratorium waar hij verschillende experimenten uitvoert. Andere vrienden van Alfred zijn Pikkie de ekster, de ganzen Wannes en Hannes en Ollie de ooievaar. In de loop van de serie veranderen de karakters. Zij groeien lichamelijk en er vinden veranderingen in vriendschappen plaats. Alfred moet in de serie altijd op zijn hoede zijn aangezien sommigen het op hem gemunt hebben. Zo is daar in het begin van de serie onder andere de gemene kater Krabnagel. Naarmate de afleveringen zich opvolgen zullen nieuwe personages in de serie verschijnen, wat weer voor vele spannende avonturen zorgt.

Leeftijdsadvies

De meeste afleveringen bevatten zeer inhoudelijke (serieuze), maatschappelijke onderwerpen. Zo wordt Dolf in enkele vervolgafleveringen getypeerd als Adolf Hitler / Napoleon Bonaparte. Tevens richt hij in een aflevering de Kraaienpartij op. Dit vertoont sterke overeenkomsten met de NSDAP van Adolf Hitler. Ook worden maatschappelijke onderwerpen zoals onder andere de walvisjacht, oorlogen, politiek, doping in de sport en milieuproblemen besproken. De afleveringen zijn dus amusementswaardig en educatief tegelijk. Verder wordt de serie vaak muzikaal ondersteund, wat zorgt voor een bepaalde spanning of sfeer. Deze combinatie van de spannende elementen en vele personages, maakt de serie geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook voor oudere kinderen is deze serie aantrekkelijk, vanwege de inhoudelijke onderwerpen over andere landen en culturen en het milieu.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Garfield 2

Garfield 2

Garfield 2

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Tarzan

Tarzan

Tarzan

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Planes

Planes

Planes

Meer weten...