Productie-detail

Alex FM

Alex FM

TV & Film VANAF 11 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
20 waarderingen

Kijk mee in het leven van jongeren die dagelijks op de radio te horen zijn.

25 min. : Teennick. AL, Grof taalgebruik. : Wordt op dit moment niet uitgezonden.

Beschrijving inhoud

'Alex FM' gaat over het leven van een aantal jongeren, zoals onder andere de dj's Gina en Nissrin, die dagelijks op de radio te horen zijn. Alle personages leiden een eigen leven en krijgen daarbij te maken met problemen in bijvoorbeeld vriendschappen en relaties. Dit betekent dat dus niet alleen Alex FM centraal staat, maar dat er daarnaast ook aandacht wordt geschonken aan het privé-leven van de personages.

Alex FM wordt gerund zoals ieder echt radiostation. Dat betekent dat ieder personage er zijn eigen rol heeft, dat er muziek gedraaid wordt en dat er dagelijkse onderwerpen besproken worden. Zo hebben de dj's bij Alex FM hun eigen programma en worden ze bijgestaan door hun sidekicks. Uiteraard komt niet alles zomaar op de radio. Hiervoor dient eerst goedkeuring gevraagd te worden. Pas wanneer dit is gebeurd kan een onderwerp als 'relaties tussen leraren en leerlingen' op de radio besproken worden. Tevens praten de personages onderling ook over problemen waarbij soms een aantal, onder andere drie-letterige scheldwoorden, gebruikt worden. Daarnaast hebben sommige personages een relatie en er zal dan ook gekust worden. Gezegd moet worden dat de desbetreffende personages veel ervaring hebben op het gebied van acteren. Zo speelde Karin (Miryanna van Reeden) in vele films zoals Liever Verliefd, speelde Nate (Horace Cohen) in Moordwijven en speelde Max (Edwin Jonker) in het theaterstuk The Lion King. Het programma duurt in totaal ongeveer 25 minuten en heeft een doorlopende verhaallijn. Elke aflevering sluit op de vorige aan en toch gebeurt er iedere aflevering weer iets nieuws.

Leeftijdsadvies

De Soap Alex FM is geschikt voor kinderen vanaf 11 jaar. Dit vanwege het soms grove taalgebruik en doordat er volwassen onderwerpen als verliefdheid, vriendschap, relaties en liefde aan bod komen. Ook de personages zijn redelijk volwassen en het zijn realistische gebeurtenissen kinderen vanaf deze leeftijd zijn hiermee bezig en kunnen dit dus goed plaatsen.

Bijzonderheden

Alex FM wordt tijdelijk onderbroken door een reclameblokje.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 11+ JR

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Yakanuko: Een gevaarlijke opdracht

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Afblijven

Afblijven

Afblijven

Meer weten...

TV & Film 11+ JR

Sportik

Sportik

Sportik

Meer weten...