Productie-detail

Aladdin

Aladdin

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

De gewone jongen Aladdin moet bewijzen dat hij het karakter van een prins heeft om zijn geliefde prinses Jasmine te veroveren. Hij krijgt hierbij hulp van de Geest uit de lamp.

90 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

Aladdin groeit op in de straten van Agrabah. Samen met zijn aapje Abu steelt hij zijn eten bij elkaar om te overleven. Jasmine is een prinses die nog nooit buiten de paleismuur is geweest, ze besluit te ontsnappen om meer van de wereld te zien. In de stad komt Jasmine in de problemen, Aladdin redt haar en ze worden verliefd.

Ondertussen smeedt de gevaarlijke grootvizier Jafar een plan om de macht over te nemen. Hij heeft een olielamp nodig, maar Aladdin vindt de lamp. In de lamp woont de komische maar machtige Geest. Aladdin mag van de Geest drie wensen doen. Hij wenst om een prins te worden om zo met Jasmine te mogen trouwen. Maar Jafar en zijn hulpje, de papegaai Iago, zijn nog steeds op de lamp uit. Zal Aladdin laten zien dat hij het karakter van een echte prins heeft? Zal hij de Geest vrij wensen? Lukt het ze om Jafar te verslaan? En mogen Aladdin en Jasmine uiteindelijk trouwen?

Leeftijdsadvies

In de animatiefilm Aladdin worden veel woordgrapjes gemaakt. Vooral de karakters Iago en de Geest zijn de komische elementen. Iago is een opvliegende papegaai en zegt dingen als "ik kan toevallig wel een toeval krijgen van al die toevalligheden". De Geest maakt veel grappen over zichzelf, als hij door Aladdin wordt opgeroepen zegt hij: "10.000 jaar geeft je zo’n verschrikkelijke kramp in je nek". Kinderen vanaf 6 à 7 jaar jaar kunnen deze woordgrappen begrijpen. Daarnaast is de film ook geschikt voor kinderen van 6 omdat er een andere cultuur wordt getoond (Oosters) en omdat Aladdin zich ontpopt tot held, dit spreekt deze kinderen nog steeds erg aan.

Bijzonderheden

Aladdin werd in 1993 gekozen tot beste film bij de Kids' Choice Awards

Jullie mening

Ook leuk

Game 6+ JR

Mario Party 8

Mario Party 8

Mario Party 8

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Engels met Raaf

Engels met Raaf

Engels met Raaf

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

De Pinguïns van Madagascar - Kerst met de Pinguïns

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren