Productie-detail

Airport: Winky's Avonturen

Airport: Winky's Avonturen

TV & Film VAN 2 T/M 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

Winky, het kleine vliegtuigje, heeft één grote droom: reizen rondom de wereld. Gaat dit hem lukken?

10 min. DPS CO. AL. Elke zaterdag en zondag om 06.30 uur bij RTL Telekids.

Kernmerken

  • Televisieserie
  • Animatie
  • Vliegtuigen/vliegveld
  • Vriendschap, emoties
  • 10 minuten per aflevering

Beschrijving inhoud

Winky, het kleine vliegtuigje, verhuist naar een nieuw en groot vliegveld. Daar ontmoet hij nieuwe vliegtuigen. Deze zijn qua uiterlijk en persoonlijkheid allemaal verschillend. Gaat Winky op het nieuwe vliegveld zijn draai vinden? Lukt het hem om zijn grote droom uit te laten komen?

Deze televisieserie is een soortgelijke serie als Brandweerman Sam en Thomas de stoomlocomotief. Het bevat een mannelijke voice-over die het verhaal vertelt. Af en toe wordt hij onderbroken doordat er dialogen tussen de vliegtuigen en Winky plaatsvinden. Deze dialogen bevatten enkele zinnen. Deze serie is een vrolijke animatieserie: hij bevat veel kleur, afwisseling en er worden makkelijke woorden gebruikt. Vriendschap, helpen, avontuur en ontdekking zijn kernwoorden die de in de serie voorkomende thema’s aanduiden.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de serie aan bij kinderen vanaf 2 tot en met 6 jaar. Vanaf deze leeftijd zullen kinderen zich goed kunnen inleven en meeleven met de hoofdpersoon Winky, andere vliegtuigen en de avonturen. De kinderen zullen met veel plezier de verschillende avonturen beleven en bekijken. Want kinderen van die leeftijden vinden vliegtuigen geweldig. De gehele serie bevat korte dialogen, een voice–over en thema’s die aanspreken bij die leeftijdscategorie. Jonge kinderen hebben een korte spanningsboog, elke aflevering duurt ongeveer 10 minuten.

Mening recensent

Deze televisieserie is net zo leuk als de soortgelijke series Brandweerman Sam en Thomas de stoomlocomotief. Thema’s die voorkomen zijn geschikt voor de leeftijdscategorie. De serie bevat ook prachtige, fantasierijke beelden.

 


MarcellaDeze recensie is geschreven door Marcella de Bruin. Marcella is leerkracht in groep 6 en 8 en geeft één keer per week gymles. Ze vindt het heerlijk om te lezen en gebruikt sommige boeken die ze recenseert voor Mediasmarties in de klas. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten.

Jullie mening

Ook leuk

Game 2+ JR

Doen alsof

Doen alsof

Doen alsof

Meer weten...

Boek 2+ JR

Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

Karel viert Sinterklaas

Meer weten...

App 2-4 JR

Brabbel

Brabbel

Brabbel

Meer weten...