Productie-detail

Africa United

Africa United

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Om naar de opening van het WK Voetbal 2010 te kunnen, moeten Fabrice, Dudu en Beatrice een lange reis maken!

88 min. : Film op DVD. 9. Ja.

Beschrijving inhoud

Fabrice en Dudu zijn beste vrienden. Fabrice is een voetbaltalent en Dudu zegt dat hij zijn manager is. Dan wordt Fabrice uitgenodigd om bij een test zijn voetbalkunsten te laten zien. Als hij goed genoeg is mag hij naar de opening van het Wereldkampioenschap voetbal. Fabrice en Dudu gaan samen met Dudu's zusje Beatrice op pad. Helaas nemen ze de verkeerde bus waardoor ze de test missen. Hun enige hoop is om rechtstreeks door te reizen naar Zuid-Afrika, waar het Wereldkampioenschap voetbal wordt gehouden. Op hun reizen ontmoeten ze andere kinderen die met hen mee reizen. Zonder geld en papieren moeten ze erg creatief zijn om in Zuid-Afrika te komen.

Tijdens de reis die de kinderen maken, komen ze terecht in verschillende situaties. Aan de hand van deze situaties worden verschillende zware onderwerpen behandeld. Zo hebben de kinderen het over thema's als Aids, armoede en oorlog. Doordat de onderwerpen door kinderen worden behandeld en vanuit hun perspectief wordt verteld, is het goed te volgen voor kinderen thuis. Ook worden deze thema's met een humoristiche en optimistische manier gebracht. Vooral het hoofdpersonage Dudu blijft altijd optimistisch ondanks alle tegenslagen.

Leeftijdsadvies

De film is in het Engels gesproken en heeft Nederlandse ondertiteling. Gemiddeld kunnen kinderen rond de leeftijd van negen jaar deze ondertiteling voldoende volgen.  Ook interesseren kinderen zich steeds meer in karakters wanneer deze worden afgebeeld als realistische levende karakters. De arme Rwandese kinderen in de film hebben niks anders dan hun droom. Dat zij deze ten koste van alles na willen volgen is daarom ook herkenbaar voor kijkers.

Kinderen vanaf negen jaar staan daarnaast kritischer ten aanstaande van geweld in films. Vanaf deze leeftijd kunnen kinderen beter afstand nemen van onder andere geweld in films. In de film is er bijvoorbeeld een vechtscène en zijn er spannende achtervolgingen. Hier kunnen negenjarigen met een kritische blik naar kijken. Ook beginnen kinderen vanaf tien jaar belangrijke waarden te ontwikkelen zoals respect en rechtvaardigheid. Welke daden in de film rechtvaardig zijn en met welke reden deze worden uitgevoerd kunnen zij daarom beter plaatsen. Ten slotte kijken kinderen vanaf tien en elf jaar steeds vaker naar programma's met een hoge realiteitswaarde. Uit de film zijn een aantal belangrijke realiteitslessen te volgen over bijvoorbeeld armoede en kinderrechten. Een leeftijd van tien of elf jaar past daarom het beste bij deze film.

Hoewel de personages met hoop en blijdschap omgaan met hun problemen, blijven het problemen die voor jonge kijkers moeilijk te begrijpen zijn. Daarnaast bevat de film een aantal spannende gebeurtenissen. Het leeftijdsadvies is daarom vanaf 10 jaar.

Leeftijdsadvies: Vanaf 10 jaar

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 10+ JR

Het Huis Anubis - De Wraak van de Sfinx

Het Huis Anubis - De Wraak van de Sfinx

Het Huis Anubis - De Wraak van de Sfinx

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard

Het Huis Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Over the Garden Wall

Over the Garden Wall

Over the Garden Wall

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren