Productie-detail

The Adventures of Chuck and Friends

The Adventures of Chuck and Friends

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
10 waarderingen

Beleef samen met de truck Chuck en zijn vrienden allerlei avonturen.

15 min. : RTL Telekids. AL.

Beschrijving inhoud

'The Adventures of Chuck and Friends' gaat over Chuck de dump-truck die samen met zijn vrienden, waaronder Handy de sleepwagen, Boomer de brandweerwagen, Rowdy de vuilniswagen en Biggs de monstertruck, allerlei avonturen beleeft. Chuck is een slimme, creatieve en grappige truck die graag fantaseert. Dit resulteert in allerlei avonturen met zijn vrienden die gekenmerkt worden door actie, maar bovenal gekenmerkt worden door het hebben van plezier met elkaar. In iedere aflevering wordt de kijker een boodschap meegegeven zoals bijvoorbeeld: 'Eerst kijken naar alle mogelijkheden voordat je iemand beschuldigd'. Ook wordt de kijker in iedere aflevering wel iets geleerd zoals dat je soms offers moet brengen voor een vriend, dat samenwerken loont, dat je vrienden moet helpen en dat je meningen van anderen moet accepteren.

In de afleveringen wordt soms terug- en vooruitgeblikt. Verder komen er nauwelijks moeilijke woorden voor en worden er af en toe liedjes gezongen. De afleveringen zijn verder gedetailleerd vormgegeven wat tot uiting komt in de details m.b.t. de achtergrond en de pratende trucks. De verschillende afleveringen zijn herkenbaar en overzichtelijk aangezien de betreffende trucks in bijna iedere aflevering een rol vervullen en het verhaal zich afspeelt in een vertrouwde context.

Leeftijdsadvies

De afleveringen van 'The Adventures of Chuck and Friends' zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit onder andere vanwege de aansprekende energieke karakters, het doen en laten van de betreffende trucks en de simpele verhaallijn. Verder zullen kinderen van deze leeftijd de vrolijke muziek en liedjes erg aanspreken. De verschillende educatieve lessen omtrent vriendschap en dergelijk zullen zij naar alle waarschijnlijkheid nog niet helemaal begrijpen. Een aflevering duurt ongeveer 10 minuten waardoor zij deze geconcentreerd kunnen volgen.

Bijzonderheden

Gemiste afleveringen van "The Adventures of Chuck and Friends" zijn te bekijken via RTL gemist. Hier is echter wel reclame te vinden en programma's die minder geschikt zijn voor kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

K3 en de Kattenprins (2007)

K3 en de Kattenprins (2007)

K3 en de Kattenprins (2007)

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Olivia

Olivia

Olivia

Meer weten...

Game 4+ JR

Teek Control

Teek Control

Teek Control

Meer weten...