Productie-detail

Abrakodabra

Abrakodabra

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
44 waarderingen

Kijk naar een magische voorstelling in het Magisch Theater met goochelaar Kobe.

15 min. : Kindernet. AL. : Wordt op dit moment niet uitgezonden.

Beschrijving inhoud

"Abrakodabra" speelt zich af in het Magisch Theater. Goochelaar Kobe voert hier samen met zijn assistenten verschillende trucs uit. Deze trucs worden met een voorstelling aan een kinderpubliek getoond. De kijker krijgt enkele trucs te zien zodat zij deze ook thuis kunnen oefenen. Dan is er nog de professor, een warhoofd, die geregeld in beeld is met zijn vreemde proefjes en raadsels. Deze verlopen helaas niet altijd zoals het zou moeten gaan.

De opa van Kobe, 'De Grote Kobini', was vroeger een bekend goochelaar. Kobe heeft zijn goocheltalenten dan ook niet van een vreemde. Na de dood van zijn opa, erfde Kobe het theater en het goochelmateriaal. Samen met de lilliputter P'tit en zijn assistente doet Kobe in het Theater enkele goocheltrucs. Zo maakt hij bijvoorbeeld van twee losse touwen, 1 touw. Toch gaat er ook nog wel eens wat fout. Kobe zal moeten blijven oefenen om een goede, beroemde goochelaar te worden.

Leeftijdsadvies

De afleveringen worden muzikaal ondersteund. Tevens bevatten de afleveringen veel humor in beeld, geluid en dialoog. Deze humor zien we voornamelijk terug bij de trucs, proefjes en raadsels van onder ander Kobe en de professor. Onder andere de mimiek van de spelers is humoristisch te noemen en het is natuurlijk grappig als er dingen fout gaan. De serie is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar vanwege de simpele humor en de vaste opbouw in iedere aflevering. De serie heeft een rustig beeld- en spreektempo en de karakters spreken Vlaams. In het gedeelte van de voorstelling is het voor de kijker leuk om de trucs te bekijken, en de wat oudere kinderen kunnen met het uitleg gedeelte zelf een truc thuis oefenen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Boes

Boes

Game 4+ JR

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Spelen met Jip en Janneke

Meer weten...

Boek 4+ JR

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Spuit Elf: lente, zomer, herfst en winter

Meer weten...