Productie-detail

AAP POOT PIES

AAP POOT PIES

TV & Film VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
7 waarderingen

Wanneer vader Luc in de dierentuin druk bezig is, gaan Appie en Aisia op avontuur.

10 min. 2014-10-13 07:40:00. Zapp. AL. Vanaf 13 oktober t/m 24 oktober 2014 om 07.40 & 12.35 uur op NPO Zapp. De afleveringen zijn ook terug te kijken via Uitzending Gemist..

Kenmerken

  • Televisieprogramma
  • 10 minuten per aflevering
  • Educatief, avontuurlijk
  • Dierentuin

Beschrijving inhoud

In AAP POOT PIES bekijk je de wereld door de ogen van de kinderen Appie of Aisia. Zij gaan beurtelings met hun vader Luc mee. Vader Luc werkt in de dierentuin en beide kinderen helpen hem vaak met verschillende klusjes. Zo helpen ze met het scheppen van zand of voeren ze de dieren. Wanneer Luc even bezig is, zijn de kinderen vertrokken en gaan ze op zoek naar avontuur. Presentator Philip Freriks, onder andere bekend van De slimste mens en Het groot dictee der Nederlandse taal, vertolkt in de serie de rol van dierentuindirecteur. De rol van Luc wordt vertolkt door Teun Kuilboer. Hij is bekend van rollen in onder meer GTST, ONM en Goudkust.

In de afleveringen van AAP POOT PIES kom je in aanraking met twee nieuwsgierige en energieke kinderen. Hierdoor word je meegenomen in een wereld vol avonturen, passend bij hun belevingswereld. Dit leidt tot vele ontdekkingen en leerzame ervaringen. Zo komt Aisia er bijvoorbeeld achter dat ook dieren soms niet kunnen poepen. Om te kunnen poepen moeten ze dan veel drinken, veel bewegen en fruit eten. De serie, met vrolijke achtergrondmuziek, geeft een goed beeld van het reilen en zeilen in een dierentuin. Eveneens zie je meerdere malen verschillende dieren in beeld, zoals leeuwen, apen en olifanten. Er doen slechts enkele personages mee. Hierdoor blijft de serie overzichtelijk. In de verschillende afleveringen komen bepaalde kinderlijke en herkenbare uitspraken voor, zoals 'Knuffelen? Gadver' of 'Pap ik moet poepen'. Er is in de serie simpele humor aanwezig. Zo zien we humor in beeld wanneer Aisia het klokhuis van een appel bij haar vader op het hoofd gooit.

Leeftijdsadvies

AAP POOT PIES is een realistische en leerzame serie geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Dit omdat de afleveringen een simpele verhaallijn bevatten en er weinig tot geen moeilijke woorden gebruikt worden. Een aflevering duurt ongeveer 10 minuten, waardoor kinderen geconcentreerd kunnen blijven kijken. Kinderen van deze leeftijd zullen veel van de belevenissen van Appie en Aisia herkennen omdat deze zich afspelen in de dierentuin. Dit is een herkenbare omgeving voor kinderen, waardoor ze zich goed kunnen inleven in het verhaal.

 

RoyDeze recensie is geschreven door Roy Venderbosch. Roy is eigenaar van een evenementenbureau en is werkzaam op een BSO. Hij werkt met kinderen van 4 t/m 12 jaar en gebruikt op de BSO veel mediaproducten die op Mediasmarties staan. Lees op de Mediasmarties recensentenpagina meer over onze recensenten. 

Jullie mening

Ook leuk

App 4+ JR

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Hoopa City 2

Meer weten...

TV & Film 4-6 JR

Dropje

Dropje

Dropje

Meer weten...

Boek 4+ JR

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Het Grote Gouden Zomerboek

Meer weten...