Productie-detail

A Kind of Magic

A Kind of Magic

TV & Film VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
13 waarderingen

Een magische familie komen vanuit Sprookjesland terecht in de echte wereld.

21 min. : Disney Channel. AL. : Ma, di, do & vr om 13:40 en 15:10 uur.

Beschrijving inhoud

De afleveringen van "A Kind of Magic" gaan over een een magische familie die vanuit Sprookjesland in de echte wereld belanden. Hier komen ze er al snel achter dat de echte wereld anders is dan dat ze gewend zijn. Dit zorgt ervoor dat ze allerlei avonturen meemaken.

In de afleveringen staat de magische familie centraal. Het gezin bestaat uit oger-vader Gregorio, fee-moeder Willow en de kinderen Tom en Cindy. De familie probeert zo goed als het gaat een leven te leiden in de echte wereld. Zo gaat Tom net als ieder ander naar school toe, wat niet altijd goed gaat. Vaak als er iets mis gaat, zijn de gezinsleden gedwongen om magie te gebruiken. Dit is toch geen garantie dat het probleem wordt opgelost. Vaak moeten ze daarna hun eigen fouten weer goedmaken. Zo is er een aflevering waarin moeder Willow er voor zorgt dat ze de theorie uit studieboeken in Tom's hersenen laadt terwijl hij ligt te slapen. De volgende dag op school, kan hij ineens alle stof foutloos opdreunen. De familie krijgt in de afleveringen gezelschap van onder andere de kwaadaardige Tante Ferocia, Tom's vriendje Jojo en Tom's huisdier de kikker Uwe Hoogheid. Tom heeft verder erg vaak ruzie met zijn zus. Dit leidt er zelfs toe dat hij haar in de aflevering 'Enig kind' met een magische spreuk wegtovert. Toch wil hij uiteindelijk graag zijn zus terug. De grote vraag is nu hoe hij dat voor elkaar gaat krijgen.

Leeftijdsadvies

De personages in de afleveringen praten en uiten zich soms erg luidruchtig, met name Tante Ferocia. Het verhaal wordt verder hier en daar ondersteund door achtergrondmuziek zonder tekst. Tot slot heeft iedere aflevering een happy end. De afleveringen, waarin weinig tot geen moeilijke woorden gebruikt worden, sluiten het beste aan bij kinderen vanaf 6 jaar. Op deze leeftijd kan een kind schijn van realiteit onderscheiden en is er begrip voor woordgrapjes die in deze serie voorkomen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Vipo and Friends

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

MeesterSpion

MeesterSpion

MeesterSpion

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Erik of het klein insectenboek

Meer weten...