Productie-detail

Muppets Most Wanted

Muppets Most Wanted

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

De grote crimineel kikker Constantine heeft het op de Muppets familie gemunt. Het komt hem wel heel goed uit dat hij sprekend op Kermit de Kikker lijkt..

100 min. Walt Disney . 6. vanaf 8 mei 2014 in de bioscoop. .

Beschrijving inhoud

In de film 'Muppets Most Wanted' gaat de hele Muppetsbende op wereldtour. Ze trekken volle zalen in Europese theaters in Berlijn, Madrid, Dublin en Londen. Maar de Muppets worden achtervolgd door pech en ongeluk. 's Werelds grootste crimineel, kikker Constantine, probeert de Muppets te laten opdraaien voor een grote juwelenroof. Constantine wordt bijgestaan door zijn achterbakse hulpje Dominic, ookwel nummer 2 genoemd. Boef Constantine lijkt wel heel erg op een bekende: Kermit de Kikker. Als dat maar goed gaat.. 

'Muppets Most Wanted' is een komedie met veel vrolijke musical liedjes. Zowel mensen als fantasiepoppen spelen in deze film een rol, waaronder oude bekenden: Kermit de Kikker, Miss Piggy en Dominic. Ook zijn er bijrollen, zoals de CIA agent en politieman. Het verhaal speelt zich af op veel verschillende locaties en er is snelheid in de beelden en dialogen. Spannende momenten worden afgewisseld met rustige en grappige scènes. Een leuk voorbeeld daarvan is wanneer Kermit gaat lopen met de auto van de CIA agent. Ook het accent van Constantine zorgt voor grappige momenten. Hij maakt fouten in het Nederlands door uitspraken als: 'slimmerder' en 'is makkie'. Hoewel de spannende scènes grappig aandoen, zoals de gevechten in de Siberische gevangenis, geeft de mysterieuze muziek en de harde ontploffingen ook een eng effect. 

'Muppets Most Wanted' is Nederlands nagesynchroniseerd en ook de meeste liedjes zijn Nederlandstalig. De liedjes worden gezongen door de poppen en mensen en zijn een enkele keer in het Engels. Er verschijnen regelmatig, zowel Engelse als Nederlandse, teksten in beeld. Er komen nu en dan moeilijke woorden voor, zoals 'episch' en 'figuranten'. Ook worden Engelse woordjes gebruikt als 'hot'. Beroemde mensen als Celine Dion, Kanye West en Lady Gaga spelen kleine bijrollen.  

Leeftijdsadvies

De film sluit aan bij kinderen vanaf 10 jaar. Kinderen van deze leeftijd zijn in staat om fantasie van de werkelijkheid te onderscheiden, iets dat in deze film door elkaar loopt. Tienjarigen zullen de (Engelse) woordjes en teksten in beelden kunnen lezen. Ook begrijpen tienjarigen dat de uitspaken van Constantine niet correct Nederlands zijn. Zij zullen deze woordgrapjes snappen en de humor ervan inzien. Tienjarigen kunnen de snelheid die zowel in de beelden, dialogen en gebeurtenissen naar voren komt goed aan. De vrolijke liedjes en de fantasiefiguren zullen ook kinderen onder de 10 jaar aanspreken, maar zij zullen de woordgrapjes wat minder goed begrijpen. De film kan voor jongere kinderen erg spannend zijn. Ouders kunnen deze film waarschijnlijk ook waarderen, omdat de typische stijl van de figuren grappig kan zijn. 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

What's up

What's up

What's up

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Het Huis Anubis en de terugkeer van Sibuna

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

En Terecht! - De juiste naam

En Terecht! - De juiste naam

En Terecht! - De juiste naam

Meer weten...