Productie-detail

De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn 3D

De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn 3D

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
80 waarderingen

Kuifje, Bobbie en Kapitein Haddock vinden een oud stuk perkament naar een verborgen schat.

111 min. : Film op DVD. 6. : Vanaf 27 februari 2012 te koop op DVD en Blu-Ray.

Beschrijving inhoud

Wanneer Kuifje met zijn hondje Bobbie over de markt loopt, valt zijn oog op een oud modelschip. Kuifje heeft het schip nog niet gekocht of een man komt naar hem toe om hem te waarschuwen dat het schip hem enkel ongeluk zal brengen. Een gewaarschuwd man telt voor twee, maar nog geen paar minuten later wordt er bij de jonge journalist ingebroken en wordt hij ontvoerd. Kuifje ontdekt dat er drie exemplaren gemaakt zijn van zijn schip. In elk schip zit een geheim stuk perkament verborgen. De drie perkamentstukken wijzen de weg naar een eeuwenoude verborgen schat die een van de voorouders van Kapitein Haddock verborgen heeft. Kuifje, Bobbie en Kapitein Haddock beleven tijdens de zoektocht naar de stukken perkament avontuurlijke momenten door de lucht, op zee en in de woestijn. Zal het Kuifje lukken om de zeerovers voor te zijn?

Regisseur Steven Spielburg laat de door Hergé verzonnen stripheld tot leven komen in deze 3D animatie. De beelden zijn realistisch en soms niet van echt te onderscheiden en dit geldt ook voor de veelvoorkomende vechtscènes. Geweren, messen en zwaarden voeren de boventoon, waarbij wraak een belangrijk thema is. "De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn" bevat veel humor. Wanneer Kuifje aan het zwemmen is, lijkt zijn kuifje net de vin van een haai. In een andere scène brengen Jansen en Janssen de portemonnee terug naar de grootste zakkenroller van de stad. Als twee mensen tegen elkaar aan botsen, ontsnappen plots de vogels uit de dierenwinkel en vliegen ze rondjes boven hun hoofd, zoals er in stripverhalen vaak getekend wordt. De vele achtervolgingen en het oplossen van het mysterie van de verborgen schat maakt deze film een avontuurlijke actiefilm.

Leeftijdadvies

Tijdens de film is Kuifje bezig met het oplossen van een mysterie. Avontuurlijke verhaallijnen waarin een mysterie moet worden opgelost, sluiten aan bij de leef- en belevingswereld van 10 jarigen. De verhaallijn rondom het oplossen van het mysterie is redelijk complex. Zo hebben alle karakters ieder hun eigen beweegredenen, die de kijker moet volgen om de verhaallijn te begrijpen. Ook vanwege de snelle actie gevechtsscènes is "De avonturen van Kuifje: Het geheim van de Eenhoorn" is geschikt voor kijkers vanaf 10 jaar.

Trailer

Bijzonderheden

Stemmen worden onder andere ingesproken door Levi van Kempen (Kuifje) die ook in Onderweg naar Morgen heeft gespeeld en in de film Penny’s Shadow, muzikale cabaretduo Veldhuis en Kemper (Jansen en Jansen) en cabaretier Najib Amhali (Omar Ben Salaad).

Voor deze film werd de nieuwste techniek 'Motion capture' gebruikt, waarbij de bewegingen van echte acteurs worden omgezet naar digitale personages. Dat zorgt voor extra realistische animatiebeelden. Lees en bekijk hier meer over hoe "De avonturen van Kuifje" gemaakt is.

Jullie mening

Meer van Kuifje

Game 9+ JR

De Avonturen van Kuifje - Het Online Filmspel

De Avonturen van Kuifje - Het Online Filmspel

De Avonturen van Kuifje - Het Online Filmspel

Meer weten...

Ook leuk

App 10+ JR

Bakery Story: Valentine's Day

Bakery Story: Valentine's Day

Bakery Story: Valentine's Day

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Wingin' It

Wingin' It

Wingin' It

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Mijn Vader Is Een Detective: De wet van drie

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren