Productie-detail

3-2-1 Penguins

3-2-1 Penguins

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
0 waarderingen

Michelle en Jeroen worden iedere aflevering opgehaald door Penguins in een raket. Samen beleven ze de gekste avonturen.

22 min. MTV Networks BV. Alle Leeftijden. :15 uur op RTL 8 .

Kenmerken 

  • Animatieserie op TV
  • pinguïns
  • Problemen oplossen
  • Humor 
  • Aflevering duurt 22 minuten 

Beschrijving inhoud 

3-2-1 Pinguins is een animatieserie uitgezonden door RTL Telekids. De tweeling Jason en Michelle logeren de hele zomer bij hun oma. Oma heeft een grote collectie aan beeldjes. Haar lievelingsbeeldjes zijn vier pinguins in een raket. Per ongeluk laten Jason en Michelle dit beeldje vallen. Maar het beeldje gaat niet stuk. In plaats daarvan vliegt de raket de lucht in en zijn de penguins opeens de bemanning van de raket. Iedere aflevering zijn de penguins en de tweeling op een andere fantasieplaneet. Een voorbeeld van een planeet is de cowboyplaneet 'Roetintoetin’, waar ze koeien als huisdieren hebben. Helaas worden de koeien stuk voor stuk gejat. Aan de penguins de taak om de zaak op te lossen. Zal het de penguins steeds weer lukken alles op te lossen? 

Een aflevering van 3-2-1 Pinguins begint met een voorval bij de oma van Jeroen en Michelle thuis. Jeroen en Michelle maken ruzie, waarop oma zegt 'wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet’. De tweeling vindt het maar een rare uitspraak, maar wanneer ze door de pinguïns met het ruimteschip worden opgehaald om een probleem op te lossen blijken oma’s spreuken keer op keer de oplossing te zijn. De vier pinguins praten en bewegen als mensen. Iedere pinguïn heeft zijn eigen typische karakter dat steeds naar voren komt. Zo is er een pinguïn die zich heel stoer voordoet en steeds woordgrapjes maakt, een pinguïn die heel slim is, en een wat dommere pinguïn. De beelden met felle kleuren worden ondersteund door veel sfeer en effect geluiden en af en toe achtergrondmuziek. Qua taalgebruik worden soms lastige woorden gebruikt als universum, atmosfeer, federatie en converseren. Deze woorden worden niet uitgelegd, maar zijn ook niet van belang om het verhaal te kunnen volgen. Daarnaast wordt af en toe sarcasme gebruikt. 

Leeftijdsadvies

Het televisieprogramma 3-2-1 Pinguins is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Zij zullen de woordgrapjes van de stoere pinguïn erg grappig vinden. Ook zijn zij geïnteresseerd in andere landen en culturen, wat in deze serie naar voren komt door de reis naar verschillende fantasieplaneten. Sarcasme zullen niet alle kinderen van deze leeftijd begrijpen, maar het wordt wel extra benadrukt door de overdreven manier waarop iets wordt gezegd samen met de gezichtsuitdrukkingen. Soms gebruiken ze moeilijke woorden, maar die hoeft een zevenjarige niet te snappen om het verhaal te volgen. Jullie mening

Meer van RTL Telekids

TV & Film 6+ JR

Draken: Beschermers van berk

Draken: Beschermers van berk

Draken: Beschermers van berk

Meer weten...

Ook leuk

Website 7-12 JR

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Kinderen voor Kinderen

Meer weten...

Game 7+ JR

Max Adventures

Max Adventures

Max Adventures

Meer weten...

App 7+ JR

Gold Miner

Gold Miner

Gold Miner

Meer weten...