Productie-detail

2012, Het Jaar Nul

2012, Het Jaar Nul

TV & Film VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
46 waarderingen

Wat zijn de voorspellingen voor het jaar 2012 volgens het Maya Codex?

25 min. : Zapp. 9. : Zie link volgende aflevering. Aflevering zijn ook terug te kijken via Uitzending Gemist (zie bijgevoegde link).

Beschrijving inhoud

“2012, Het Jaar Nul” is een dertiendelige avonturenserie. Amateurarcheoloog Peter Hellinga heeft in Mexico een Maya codex gevonden met voorspellingen over het jaar 2012. Dit boek is eeuwen geleden geschreven door de Maya’s in wat nu Mexico is. Wanneer Hellinga spoorloos verdwijnt gaan zijn twee kleinzoons, Hidde van 17 en Twan van 16 jaar, hem zoeken. Samen met klasgenote Masha van 16 en een geheimzinnig Maya-meisje (15) beleven ze spannende avonturen.

De film is realistisch gespeeld. Er wordt Nederlands gesproken, maar waar dat nodig is voor het verhaal ook Spaans en Engels (Nederlands ondertiteld). Het verhaal is spannend, elke keer krijg je stukjes informatie die samen tot de oplossing van het raadsel leiden. Elke aflevering (ca. 25 minuten) eindigt met een cliffhanger. In de loop van het avontuur krijg je ook informatie over de Maya’s, over het Museum Volkenkunde in Leiden en over milieuproblemen. Er is ook een website met informatie en een quiz.

Leeftijdsadvies

De serie is geschikt voor kinderen vanaf 1o jaar omdat het gaat om realistische gebeurtenissen en volwassen onderwerpen. Omdat de serie in teken staat van een mysterie dat moet worden opgelost past het ook bij deze leeftijd. De informatie over de geschiedenis kunnen zij ook beter plaatsen.

Jullie mening

Ook leuk

Website 10+ JR

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Taarten van Abel

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Africa United

Africa United

Africa United

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

De Slavernij junior

De Slavernij junior

De Slavernij junior

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren