Productie-detail

2 Kleine Kleutertjes

2 Kleine Kleutertjes

TV & Film VANAF 2 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
3 waarderingen

Zing mee met allerlei vrolijke kinderliedjes van Jan en Monique Smit!

2 min. 2014-03-03 09:50:00. RTL4. AL. Elke werkdag in het Minikids-blok om 09:50 uur.

Beschrijving inhoud

2 Kleine Kleutertjes is een kort televisieprogramma waarin een vrolijk en meestal leerzaam liedje wordt gezongen. In elke aflevering hoor je een nieuw liedje. De liedjes gaan over alledaagse onderwerpen, zoals water, fruit en dieren. Elke aflevering begint met dezelfde leader. Er klinkt een herkenbaar melodietje en tegelijkertijd verschijnen er 2 kleine kleutertjes in beeld, die ook in de rest van de aflevering weer terugkomen. Na de leader start er een liedje, gezongen door Monique Smit. 2 Kleine Kleutertjes is een idee van Jan en Monique Smit. Jan Smit heeft de liedjes geschreven en zijn zus Monique heeft de liedjes ingezongen. 

Een aflevering van 2 kleine kleutertjes duurt ongeveer 2 minuten. De beelden zijn rustig, bevatten weinig details en laten precies zien wat er gezongen wordt, in allerlei felle kleuren. Af en toe verschijnt er een woord in beeld, aansluitend op het onderwerp van het lied. Kinderen hoeven dit niet te kunnen lezen. Sommige liedjes zijn vooral vrolijk of grappig, maar er zijn ook educatieve liedjes bij. Zo worden in het liedje over fruit verschillende soorten vruchten laten zien en daarbij wordt ook de kleur van de vrucht genoemd. En in de aflevering met de olifantjes staat tellen tot 10 centraal. Een voorbeeld van een grappig liedje is die over je buik, waarin gezongen wordt over al het eten wat in je buik door elkaar gemixt wordt. In alle liedjes zit veel herhaling. Meestal is er een refrein wat steeds terugkomt, waardoor kinderen dit al snel mee gaan zingen. 

Leeftijdsadvies

2 Kleine Kleutertjes is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De thema’s sluiten aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd. De eenvoudige vormgeving en de herhaling in de liedjes maken het aantrekkelijk voor jonge kinderen, omdat het overzichtelijk blijft. Ook de felle kleuren en de korte tijdsduur van een aflevering, zorgen ervoor dat het programma geschikt is voor jonge kinderen.

Jullie mening

Ook leuk

Game 2+ JR

Verstoppertje

Verstoppertje

Verstoppertje

Meer weten...

Boek 2+ JR

Woezel en Pip - Beste vriendjes

Woezel en Pip - Beste vriendjes

Woezel en Pip - Beste vriendjes

Meer weten...

Boek 2+ JR

Ik ben 2 jaar

Ik ben 2 jaar

Ik ben 2 jaar

Meer weten...