Productie-detail

101 Dalmatiërs

101 Dalmatiërs

TV & Film VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
9 waarderingen

De dalmatiërs Pongo en Perdy en hun baasjes zijn dolgelukkig met de komst van 15 puppies, maar zal het hen lukken om te voorkomen dat de gemene Cruella hun puppies afpakt?

76 min. : Film op DVD. AL.

Beschrijving inhoud

De animatiefilm "101 Dalmatiërs" vertelt het verhaal over de dalmatiër Pongo die besluit dat het tijd wordt dat zijn baasje Roger een vrouw vindt. Hij zorgt ervoor dat Roger op een zeer ongelukkige wijze in contact komt met Anita en wordt zelf op slag verliefd op haar dalmatiër Perdy. Ze vormen samen een heel gelukkig gezinnetje en zijn dolblij met de komst van 15 schattige puppies. Helaas zijn ze niet de enige. Ook Cruella de Vil, de bazin van Anita, is erg blij met deze puppies en wil ze graag van hen kopen, om hun huid vervolgens te gebruiken voor een bontjas met dalmatiërmotief. Wanneer Roger weigert om hieraan mee te werken, schakelt Cruella twee schurken in om de puppy’s te stelen. Zal het Pongo en Perdy lukken om de puppy’s te redden voordat het te laat is?

Het verhaal in de film speelt zich af in London en verloopt in ware tijdsvolgorde. De gebeurtenissen krijgen meer nadruk door de effect- en sfeergeluiden die te horen zijn. De muziek speelt dus op diverse momenten een belangrijke rol en versterkt het verhaal. Het taalgebruik in de film is relatief eenvoudig en de dialogen bevatten niet erg veel tekst. Daarnaast komen er geen moeilijke woorden in de film voor, alleen zijn de uitspraken soms een beetje ouderwets. In de film zijn er veel dieren die een rol spelen in het verhaal. Deze dieren hebben menselijke karakterkenmerken. Zo kunnen ze met elkaar praten en hebben ze gevoelens.

Leeftijdsadvies

Qua leef- en belevingswereld sluit de animatiefilm "101 Dalmatiërs" aan bij kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar. Kinderen in deze leeftijd zullen vol bewondering kijken naar de speelse en ondeugende honden die een grote rol spelen in deze film, maar ook oudere kinderen zullen er met veel plezier naar kijken. Kortom het is een gezellige familiefilm voor jong en oud.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 5+ JR

Yogi Bear

Yogi Bear

Yogi Bear

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Gnomeo & Juliet

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Julius in Winterland

Julius in Winterland

Julius in Winterland

Meer weten...