Productie-detail

Dorothy The Dinosaur

Dorothy The Dinosaur

TV & Film VANAF 3 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
116 waarderingen

In en om haar paars met roze huis beleeft Dorothy the Dinosaur iedere dag een avontuur.

10 min. : JimJam. : Zie bijgevoegde link.

Beschrijving inhoud

"Dorothy the Dinosaur" is een serie met korte afleveringen (7 min.) over een groene, vriendelijke dinosaurus. In en om haar paars met roze huis beleeft ze iedere aflevering iets met een van haar vrienden: de feeën, Kwisp de hond, Henry de octopus of Kapitein vederzwaard. Kwisp en Henry zijn poppen, en de feeën en de Kapitein zijn echte mensen. De serie is in het Nederlands nagesynchroniseerd.

Iedere aflevering is hetzelfde opgebouwd. Tijdens het introlied (in het Engels gezongen) zie je alle personages langskomen. Dorothy heet de kijker welkom en vertelt dat ze visite krijgt, dit is altijd een van haar vrienden. Met de gast gaat ze rozenthee drinken en kletsen, bijvoorbeeld over het verschil in leven van een octopus en een dinosaurus (het leefgebied en voedsel). Af en toe wordt er een klein probleem opgelost, bijvoorbeeld dat Dorothy iets kwijt is. Achteraf blijkt dat ze beter moest zoeken. In de tuin wacht het rozenorkest op Dorothy en haar gast. Hier dansen ze op muziek en heeft Dorothy steeds een bijpassend jurkje aan. Dorothy nodigt de kijker uit mee te dansen en geeft hierbij ook complimenten. Wanneer er wordt gezongen in het lied, is dit in het Engels.

Leeftijdsadvies

In de serie wordt gesproken in korte, eenvoudige zinnen. Wanneer een kind een woord niet snapt, blijft het verhaal duidelijk door beeld. Daarnaast versterkt de muziek het verhaal. Soms worden woorden herhaald, zoals verschillende soorten groenten. Deze serie is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Het enige wat zij niet zullen snappen zijn de liedjes aan het begin en het eind die in het Engels worden gezongen.

Jullie mening

Ook leuk

App 3-6 JR

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Brandweermannetjes

Meer weten...

Game 3+ JR

Sesamstraat - Spelen met Purk

Sesamstraat - Spelen met Purk

Sesamstraat - Spelen met Purk

Meer weten...

Boek 3+ JR

Jop en Sinterklaas

Jop en Sinterklaas

Jop en Sinterklaas

Meer weten...