Productie-detail

De Rampzalige Avonturen van Flapjack

De Rampzalige Avonturen van Flapjack

TV & Film VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
71 waarderingen

Flapjack en kapitein Knarremans beleven de meest absurde avonturen.

25 min. : Cartoon Network. : ma t/m vrij om 19:05 uur, za om 15:10 en 18:50 uur en zo om 18:50 uur..

Beschrijving inhoud

De animatie “De Rampzalige Avonturen van Flapjack” draait om het jongetje Flapjack en kapitein Knarremans. Andere belangrijk karakter is de pratende walvis Memmie, waar Flapkack door is opgevoed. Flapjack en Knarremans trekken met elkaar op en beleven dan allerlei absurde avonturen, zoals het laten opereren van de stem van Flapjack, omdat hij als een meisje klinkt, het doen van wensen met behulp van wensharten die Knarremans van een meermin heeft afgepakt of het zoeken naar het achterwerk van Knarremans. Alle afleveringen zijn chronologisch, met af en toe een flashback. Het aantal karakters blijft tijdens een aflevering in principe beperkt en hierdoor overzichtelijk.

De teksten bestaan vooral uit dialogen tussen Flapjack, Knarremans en Memmie, de walvis waarin ze beide wonen. Het taalgebruik is goed te volgen, maar niet altijd eenvoudig en bevat ook een aantal woordgrappen, bijvoorbeeld 'meermin en meermannen', 'zitspier’in plaats van billen/kont en 'Ik heb haar hart gestolen', (terwijl het hier letterlijk om het hart van de meermin gaat). Af en toe wordt er gebruik gemaakt van een voice-over en een enkel liedje dat een Nederlandse tekst heeft. Het beeldtempo is rustig, geen snelle beelden.

Leeftijdsadvies

De avonturen zijn voor kinderen niet herkenbaar, omdat ze absurd zijn en passen daarom bij kinderen in de leeftijd van 7 jaar en ouder. Er komt veel humor in deze serie voor, met name in de dialogen, die voor jongere kinderen echter te hoog gegrepen is. De woordgrappen snappen kinderen vanaf 6 à 7 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 7+ JR

De Gorgels

De Gorgels

De Gorgels

Meer weten...

Game 7+ JR

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Ice Age 2 - The Meltdown

Meer weten...

Website 7+ JR

Kennisnet Kids - Feestdagen Eiland

Kennisnet Kids - Feestdagen Eiland

Kennisnet Kids - Feestdagen Eiland

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren