Recensenten Mediasmarties

Mediasmarties werkt met een team van vaste recensenten. Regelmatig schrijven zij een recensie over een mediaproduct. Iedere recensent heeft een voorkeur voor een product als een app, boek, videogame of film. Ook hebben ze allemaal een verschillende achtergrond en eigen motivatie om voor Mediasmarties te recenseren. Graag stellen de recensenten zich aan je voor!


Shelley van Dijk, 28 jaar

Ik ben werkzaam als online marketeer. Mijn passie voor jeugdmedia is ontstaan tijdens mijn studies Theater-, Film- en Televisiewetenschappen, Algemene Cultuurwetenschappen en Algemene Literatuurwetenschappen. Het liefst schrijf ik over (jeugd)literatuur! Hier ben ik op afgestudeerd en lezen is tevens mijn hobby. Daarnaast hou ik erg van films, series en televisieprogramma’s, hier blog ik ook over. Ik houd van meeslepende verhalen (boek, film, serie) die me even meenemen in een andere wereld. Hoe meer ik me kan inleven, hoe beter. Een van de mooiste boeken die ik heb gelezen is 'Afscheidsbrief' van Bobje Goudsmit. Een jeugdroman over een meisje dat in haar stap naar volwassenheid afscheid neemt van haar overleden vriendin. Heel aangrijpend en indrukwekkend.

Jantine te Molder, 26 jaar

In 2012 ben ik afgestudeerd aan de pabo en in 2014 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Twente als Master of Educational Science & Technology (ook wel onderwijskundige). Ik werk als Instructional Designer bij Saxion binnen het programma ICT & Onderwijs. Hier houd ik mij bezig met het (her)ontwerpen van onderwijs met behulp van ICT. Hierbij richt ik mij vooral op het gebruik en ontwerp van video in het onderwijs. In mijn vrije tijd ben ik hobbyfotografe en doe ik aan korfbal. Wat betreft media houd ik zelf vooral van het kijken naar misdaadseries zoals Dexter en Homeland. Hoewel ik op dit moment in het hoger beroepsonderwijs werk, weet ik vanuit mijn ervaring als leerkracht in het basisonderwijs dat het erg handig is om snel en eenvoudig media te kunnen vinden, passend bij bijvoorbeeld het thema dat je op dat moment in de klas behandelt.
 

Daniëlle Steijaert, 24 jaar 

Ik werk als leerkracht op een basisschool. Dit schooljaar geef ik les aan groep 4. Ik vind het vooral erg leuk om kinderen net zo enthousiast te maken over een boek als ik soms kan zijn. Het is dan ook een uitdaging om kinderen te laten ervaren dat lezen behalve leuk, ook erg leerzaam en ontspannend kan zijn. De mediaproducten die ik voor Mediasmarties recenseer gebruik ik regelmatig in mijn lessen. Zo lees ik iedere dag 5 minuten voor uit een boek dat past bij de belevingswereld van de kinderen waaraan ik les geef. Ook kijk ik heel af en toe in de klas wel eens een film waaraan ik vervolgens gerichte kijk- luistervragen koppel en verder werken de kinderen op bepaalde momenten achter de computer, waarbij ze spelletjes spelen op educatieve websites als Woordkasteel, Kenny of Squla.

Desi Kamp, 23 jaar 

In 2013 ben ik afgestudeerd aan de pabo en nu werk ik als leerkracht op een basisschool. Ik lees vrijwel elke dag. Allerlei tijdschriften, maar ik lees ook graag boeken. Ik lees graag romantische verhalen en zo af en toe ook een detective. Ook ga ik graag naar de bioscoop, vooral romantische komedies vind ik leuk. De boeken van Madeleine Wickham vind ik geweldig. Zij schrijft ook onder de naam Sophie Kinsella. Vooral de shopaholic-serie van haar vind ik erg leuk. Regelmatig ontvang ik boeken van een uitgeverij om te recenseren. Veel van die boeken neem ik mee naar school. Sommige boeken lees ik voor aan de kinderen in mijn klas, andere boeken kunnen de kinderen zelf lezen.

Kim Eversdijk, 20 jaar

Ik studeer aan de PABO op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ik vind het erg leuk om kinderboeken te lezen en ook voor te lezen in de klas. 'In een land hier ver vandaan', vind ik een erg gaaf boek, net als de andere boeken uit de serie. De media die ik voor Mediasmarties recenseer gebruik ik ook in de klas. De bruikbare materialen voor de bovenbouw meteen (daarin loop ik nu stage), die voor de onderbouw bewaar ik goed.

Marijn Hageman, 23 jaar

Ik ben leerkracht en sta op dit moment vijf dagen per week voor de klas. Twee dagen groep 4, drie dagen groep 7. Tijdens de vakanties lees ik graag. Als ik aan het werk ben neem ik daar minder tijd voor. Dan kijk ik liever een film of ontspan ik graag met een app (spelletje). Ik ben gek op programma's als klokhuis. Dit kijk ik ook regelmatig met de kinderen in mijn klas(sen). Ook kijk ik met de groep 7 naar het NOS Jeugdjournaal en zijn wij dol op Checkpoint. In iedere klas die ik heb laat ik Mediasmarties zien, leg ik uit hoe het werkt en vertel ik waarom het fijn is te gebruiken.

Manon Bosse, 19 jaar

In het dagelijks leven ga ik naar school. Ik zit in het derde jaar van de pabo in Vlissingen. Dit jaar loop ik twee dagen per week stage in groep 5. Daarnaast volg ik nu alvast mijn minor, lerarenopleiding Nederlands op afstand in Zwolle. Het lezen van kinderboeken vind ik erg leuk. Op internet zijn veel leuke sites te vinden die de lessen educatiever en boeiender maken. Hier ga ik graag naar op zoek. De media die ik voor Mediasmarties recenseer gebruik ik ook tijdens mijn opleiding. In de klas hebben we het vaak over nieuwe boeken en websites. Ik deel dan graag mijn nieuwe ervaringen. Op stage vind ik het leuk om de media uit te proberen. Op die manier kan ik kijken of mijn bevindingen in de praktijk ook kloppen. Verder heb ik een oppasbaantje. Ik pas daar op kinderen van 2 en 4. Zij vinden het geweldig als ik hen voorlees uit de boeken!

Roy Venderbosch, 27 jaar

Een aantal jaar geleden hebben mijn broer en ik samen een evenementenbureau opgericht. Wij bieden verschillende activiteiten aan in de vorm van gezelschapspellen en spelshows, voor zowel volwassenen als kinderen. Daarnaast ben ik werkzaam op een BSO. Ik houd me voornamelijk bezig met sport en werk met kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Daarnaast ben ik iemand dit wil blijven leren. Zo volgde ik enkele modulen Psychologie via de Open Universiteit en volgde ik de KNVB cursus 'Pupillentrainer'. In de toekomst wil ik blijven studeren en wil ik me als voetbaltrainer gaan ontwikkelen. Op de BSO gebruik ik mediaproducten van Mediasmarties. Aan de hand van de website van Mediasmarties worden alle films uitgekozen. De kinderen surfen ook geregeld op het internet en via Mediasmarties beveel ik de kinderen verschillende websites aan. 

Marcella de Bruin, 24 jaar

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als leerkracht in groep 6 en 8. Daarnaast ben ik gymdocente en sta ik 1 dagdeel per week in gymzaal. Ook geef ik bijles en pas ik regelmatig op kinderen. Mijn voorkeur op het gebied van media gaat uit naar boeken. Ik vind het heerlijk om te lezen. Het komt regelmatig voor dat ik producten moet recenseren die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen die ik les geef. Bijvoorbeeld het boek van 'Mees Kees', de kinderen vonden het ontzettend leuk toen dit boek werd voorgelezen in de klas.

ElineEline van Leeuwe, 22 jaar

Ik zit in het vierde jaar van mijn opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn specialisatie is televisie en daarvoor heb ik onder andere het vak Jeugdjournalistiek gevolgd. Hierbij maakten we met één redactie dertien afleveringen voor het jeugdprogramma NOON dat wordt uitgezonden op RTV Utrecht. Ik vond het geweldig om met en voor kinderen filmpjes te maken en te schrijven en mij in deze doelgroep te verdiepen. Naast filmen hou ik er ook van om zelf televisie te kijken. Ik kijk vooral series online, maar zodra Wie is de Mol? op tv is, zit ik aan de buis gekluisterd. Door te schrijven voor Mediasmarties wil ik mij blijven ontwikkelen op het gebied van deze doelgroep. Ook hoop ik mijn kennis vanuit mijn studie en ervaring bij het recenseren toe te kunnen passen.

Bob Timmer, 20 jaar

Op dit moment doe ik de universitaire pabo, dit is een combinatie van twee studies: de pabo op de Viaa in Zwolle en pedagogisce wetenschappen aan de VU in Amsterdam. Het valt mij op dat leerlingen veel digitale middelen gebruiken om te leren. Toen ik nog op de basisschool zat waren er alleen twee computers in de klas waarop we eigenlijk nooit mochten. Nu zie ik op stage dat leerlingen op beeldschermen van laptops drukken, omdat ze denken dat het een touchscreen is. Net als kinderen ben ik erg gemotiveerd om competitieve spelletjes te spelen. Kinderen kunnen niet (meer) lang in een boek zitten, maar wel uren achter een beeldscherm. Veel apps zijn educatief en tegelijk heel speels. In die toekomst zullen daarom ook alleen maar meer digitale middelen worden gebruikt in de klas. Van al die mogelijkheden blijf ik graag op de hoogte en Mediasmarties is daar erg geschikt voor!

Nienke, 44 jaar

Asl kind was ik al dol op lezen. Eén van mijn favorieten was (en is nog steeds) het boek Pluk van de Petteflet. Nu, in het dagelijks leven, zet ik mij in voor kinderen/gezinnen die jeugdhulp krijgen. Ik heb orthopedagogiek gestudeerd. Eén van de vakken die ik destijds volgde was het vak Kind en Media. Nu media een steeds grotere rol spelen in het leven van kinderen, ben ik mij weer meer gaan verdiepen in dit onderwerp. Ik lees graag (over) kinderboeken en volg de ontwikkelingen op het gebied van mediawijsheid, taalontwikkeling en leesbevordering. Mijn belangrijkste drijfveer om me in te zetten voor Mediasmarties is vooral om kinderen én ouders de positieve kanten van media te laten ervaren, zodat zij er (samen) van kunnen genieten!