Over Mediasmarties

Mediasmarties biedt een overzicht van kindermedia afgestemd op de leeftijd van je kind. Je kunt hier informatie vinden over de inhoud en geschiktheid van mediaproducten zoals: televisieprogramma's, (bioscoop)films, boeken, online games, video games, apps en websites voor kinderen tussen de 1,5 tot en met 11 jaar.

Waarom

Het media aanbod voor kinderen is enorm. En het verandert steeds. Maar hoe weet je wat geschikt is voor jouw kind? Mediasmarties stemt de producten af op de leeftijd en het ontwikkelingsniveau van kinderen.

Voor wie

Ouders, kinderen, opvoeders, grootouders, mensen werkzaam in de kinderopvang of buitenschoolse opvang, scholen en centra voor jeugd en gezin.

Wie zijn we

Een onafhankelijke en niet-commerciële organisatie.

Hoe werkt het

De site bevat algemene informatie over alle type mediaproducties.

 

Selectie verfijnen

Door de verfijnfuncties in of uit te schakelen kun je het aanbod verfijnen en selecteren op medium, genre, zender, spelcomputer, inhoud en vorm.

Specifiek product

Benieuwd naar het leeftijdadvies van een specifiek product? Zoek via de zoekfunctie op de naam of de titel.

Specifieke leeftijd

Wanneer er in de leeftijdscatagorie balk bijvoorbeeld de leeftijd '3' wordt geselecteerd, wordt het media-aanbod getoond voor zowel 1, 2 als 3 jarigen. Wel zijn alle producties voor 3 jarigen als eerst weergegeven in het aanbod. Er kan ook geselecteerd worden op 1 specifieke leeftijd, door in de zoekbalk ‘3 jaar' in te vullen.

Op de groep

Alle informatie van Mediasmarties zit in een online mediagids. Als pedagogisch medewerker of leerkracht kun je eenvoudig zoeken op bijvoorbeeld een thema. Zo zoek je in een handomdraai verschillende media bij elkaar die passen bij het thema: lezen, kijken, spelen én doen. 

Kernwaarden

Onafhankelijk

Mediasmarties is een onafhankelijke site, zonder commerciële belangen. Het is een site voor ouders, opvoeders, kinderopvang, scholen en centra voor jeugd en gezin. Op de site vind je objectieve beoordelingen, inhoudsbeschrijving en leeftijdsindicaties. Zowel in tekst als met icoontjes.

Aantrekkelijk

Mediasmarties.nl is zowel voor ouders als kinderen aantrekkelijk. De site werkt met herkenbare iconen, maar bevat ook tekst waarin de hele beoordeling van een product te lezen is.

Veelzijdig

Media is crossmediaal en overal, altijd aanwezig. Alleen een tv programma? Verleden tijd! Er hoort ook een site, game of boek bij. Daarom is op mediasmarties.nl informatie over het hele media aanbod; TV, films, dvd’s, games, sites en boeken te vinden. daarnaast willen we dit op termijn aanvullen met tips voor voorstellingen, musea en andere uitjes. 

Betrouwbaar

De beoordelingen op Mediasmarties voldoen aan strikte criteria en voorschriften die deskundigen op het gebied van media en educatie hebben bepaald. De informatie is objectief; Mediasmarties maakt geen reclame voor producten. Als ouder beslis je zelf waar je kind naar kijkt of welke game hij/zij speelt op basis van de informatie.

Actueel

Het media aanbod is enorm. En het verandert steeds. Daarom wordt Mediasmarties zo vaak mogelijk aangevuld met nieuwe informatie en beoordelingen. wil je de laatste tips? Volg ons dan op Instagram en Pinterest.

Relevante links

Via onderstaande links kun je terecht voor informatie of advies op het gebied van mediawijsheid. Enkele partijen houden zich bijvoorbeeld bezig met media-opvoeding, andere met het waarschuwen voor mogelijk schadelijke beelden in films en televisieprogramma's of in games. Je kunt onderstaande sites als informatiepunt raadplegen.

Kijkwijzer
Mediaopvoeding
Mediawijzer.net
PEGI

Contact met Mediasmarties

Mail:

mediasmartiesonline@gmail.com