Productie-detail

This is Sand

This is Sand

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
50 waarderingen

Maak je eigen schilderij met zand in verschillende kleuren. Laat het zand vallen en ontdek wat er gebeurt.

Online game.

Beschrijving inhoud

“This is Sand” is een online creatief 2D spelletje dat je in je eentje doet. De uitleg van de bedoeling van het spel is in het Engels. Het gaat erom dat je met je muis klikt en zand laat vallen. De zandkorreltjes zijn ongeveer zo groot als een pixel. Je scherm is een grote lege ruimte waar je telkens een hoopje zand in laat vallen. Het zand stapelt zich steeds verder op en dan kun je er figuurtjes mee maken. Kleuren kiezen, je creatie wissen en het geluid van het vallende zand uitzetten gebeurt met de knoppen op je toetsenbord (C, E en M).

Als je één keer klikt valt er een klein beetje zand, maar als je dubbelklikt blijft het zand stromen en kan je bijvoorbeeld grote delen makkelijk opvullen. Door op de C te drukken kom je op een kleuren scherm terecht waar je de kleur van het zand kan kiezen. Als je een kleur gekozen hebt gaat de website automatisch terug naar het begin scherm en kun je starten. Tussendoor kun je van kleur wisselen door weer op de C te drukken.

Leeftijdsadvies

Je kunt het zo kort of lang spelen als je wilt. Je kunt niet meer verder als het hele scherm gevuld is met zand. Tussendoor kun je het niet opslaan, je moet het in één keer afmaken. Ben je klaar met je creatie, dan kun je er voor kiezen om je werk een naam te geven en deze op te slaan in de galerij. Hier kun je ook zien wat anderen gemaakt hebben. Het spel sluit aan bij kinderen met de leeftijd vanaf 4 jaar. Zij zullen gemakkelijker kunnen wisselen met de kleuren en creaties kunnen maken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 4+ JR

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Piet Piraat en de Pompoenkoning

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Kikkerdril

Kikkerdril

Kikkerdril

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Sprookjes van Klaas Vaak

Sprookjes van Klaas Vaak

Sprookjes van Klaas Vaak

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren