Productie-detail

Teek Control

Teek Control

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
4 waarderingen

In deze online game informeer je andere kinderen in je buurt over het belang van de dagelijkse controle op teken.

RIVM. Online game.

Beschrijving inhoud

Het is je missie in Teek Control om alle spelende kinderen uit je buurt te waarschuwen voor teken. Door je adres in te voeren krijg je foto's en een plattegrondje van je eigen buurt te zien. Gele, schijnende punten laten zien waar kinderen zich in gevaarlijke situaties verkeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een jongen in de Utrechtsestraat in een boom klimt, wanneer een meisje een bal uit de struikjes haalt of wanneer een meisje bloemen plukt. Het is jouw taak om deze kinderen te informeren over teken zodat ze hier 's avonds door hun ouders op gecontroleerd kunnen worden. Op de plattegrond kun je jezelf verplaatsen en met een megafoon waarschuw je de andere kinderen met teksten als: 'controleren op teken' of 'laat je niet beetnemen'. Je kan dit in je eigen buurt oefenen maar je kan ook een competitie aangaan tegen andere dorps- of stadsgenoten. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk kinderen te waarschuwen zodat teken op tijd ontdekt en verwijderd worden.

De game Teek Control is eenvoudig te besturen door de pijltjestoetsen te gebruiken om te sturen en de spatiebalk om andere kinderen te informeren. Een mannelijke en vrouwelijke vertelstem vertellen je wat je moet doen en geven tevens informatie over teken. Zo wordt verteld dat jouw buurt misschien dan wel heel vredig oogt maar dat er in werkelijkheid teken zitten die uit zijn op je bloed waar je uiteindelijk ziek van kunt worden. Je kan niet afgaan in deze game en je hoeft maar één activiteit per keer uit te voeren.

Leeftijdsadvies

De game kan door jonge kinderen samen met een ouder gespeeld worden maar ook zelfstandig. De besturing is eenvoudig, lezen is niet noodzakelijk en een vertelstem vertelt je wat je moet doen. Teek Control is in maximaal 3 minuten uit te spelen en er wordt maar om één actie per keer gevraagd. De game is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Je kan Teek Control via Hyves, Facebook en Twitter delen.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4+ JR

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Loet de Beer 2

Meer weten...

Boek 4+ JR

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Ik zou wel een kindje lusten

Meer weten...

Boek 4+ JR

Frozen

Frozen

Frozen

Meer weten...