Productie-detail

Takkie Kakkie

Takkie Kakkie

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Goliath Games. Online game.

Beschrijving inhoud

"Takkie Kakkie" is een online game, gebaseerd op het echte spel Takkie Kakkie van Goliath. In deze online versie moet de speler 'poepjes' uit de lucht opgevangen met een schepje. Takkie schiet een drol de lucht in, die vervolgens door de speler moet worden gevangen. Hierbij is een goede oog-hand coördinatie vereist. Het poepje dat uit de lucht komt vallen is klein, en moet vervolgens op een klein schepje terecht komen. Daarnaast moet je precies op het moment dat het drolletje langs het schepje komt met de muis klikken.

De tekstuele uitleg op de website staat in 2 zinnen beschreven, zonder auditieve ondersteuning. In het spel heb je 3 levens, er gaat een leven verloren wanneer je een drol niet kon opvangen en deze op de grond valt. Je kunt een nieuw leven krijgen wanneer er een bal door het beeld vliegt. De puntentelling is het aantal seconden dat je het spel volhoudt. Na een aantal seconden kom je steeds een level verder. Het wordt dan moeilijker doordat er sneller achter elkaar drollen uit de lucht vallen.

Voorafgaand aan het spel komt de reclame van het echte spel Takkie Kakkie in beeld. Deze is weg te klikken. Na het spel kun je je naam, e-mailadres en leeftijd invullen om kans te maken op een exemplaar van het echte spel. Je komt dan in een highscore lijst op internet te staan. In het spel is gebruik gemaakt van effectgeluiden bij acties. Zo hoort er een geluid bij het poepen van Takkie, bij de drol die door de lucht vliegt, een geluid bij het vangen van de drol en een geluid wanneer de drol op de grond valt. Daarnaast is wordt de speler beloond met een salto van Takkie wanneer de drol wordt gevangen.

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De meeste kinderen van deze leeftijd kunnen goed met de muis overweg, wat een van de belangrijkste vaardigheden is om dit spel te spelen. Er moet op het juiste moment geklikt worden en op de juiste plek, dat vergt een goede oog-hand coördinatie. Daarnaast zullen kinderen van deze leeftijd het grappig vinden dat Takkie steeds een ‘Kakkie’ doet, en is dit spel vooral voor de fun.

Jullie mening

Meer van Goliath Games

Game 5+ JR

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Meer weten...

Game 8+ JR

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Meer weten...

Ook leuk

App 7+ JR

Temple Run

Temple Run

Temple Run

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

The Powerpuff Girls

Meer weten...

Boek 7+ JR

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Danseressen van de Wereld

Meer weten...