Productie-detail

Spy Fox 2 - Operatie robot-knop

Spy Fox 2 - Operatie robot-knop

Game VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
80 waarderingen

Spy Fox. PC.
PEGI 3.

Beschrijving inhoud

"Spy Fox - Operatie robot-knop" is een Nederlandse, auditief ondersteunde, interactieve game. De game begint met een kort verhaaltje waarin geheimagent Spy Fox de spion Agent Beleefd ontmoet. Spy Fox krijgt van haar te horen dat hij een vuilniszak naar het hoofdkwartier Spionknop moet brengen. Om te ontkomen aan de slechteriken die hen achtervolgen krijgt Spy Fox gedroogde skies mee. Aan de speler de taak om water voor Spy Fox toe te voegen. Als dit eenmaal is gebeurd weet Spy Fox weg te skiën van zijn vijanden. Uiteindelijk zal Spy Fox arriveren bij zijn baas. Hij levert de vuilniszak af en krijgt te horen dat Napoleon Le Cac RéLac van plan is om met een enorme gemene Robohond de wereld te vernietigen. Het grote probleem is dat er op de Robohond geen uit-knop zit. Aan Spy Fox, oftewel de speler, de taak de uit-knop te installeren en de activeringscode in te toetsen.

Spy Fox is een vos die als geheimagent met sluwe vossenstreken zijn opdrachten probeert te voltooien. Met allerlei speciale spionnenspullen kan hij zijn taken uitvoeren. Daarbij gebruikt hij bijvoorbeeld een 'Superzuiger', 'Spionhitte' en 'Spionschaatsen'. De speler krijgt uitleg van Professor Kwak bij het kiezen van een item. De verzamelde spullen verschijnen onderin beeld. Door met de muis linksonder in het scherm te bewegen, springt de binnenzak van Spy Fox open. Hier kan de speler zien welke spullen en informatie hij verzameld heeft. Rechtsonder in beeld bevindt zich de 'Spionklok'. Hier kan de speler het spel stoppen, bewaren of hulp krijgen. Zowel links- als rechtsonder in het beeld wordt alles auditief ondersteund. De speler moet op zoek naar allerlei spullen en locaties. Het kan voorkomen dat Spy Fox soms terug moet naar een locatie waar hij al eerder is geweest. Hierdoor moet de speler goed nadenken en onthouden. Mocht de speler iets verkeerds doen dan zal Spy Fox bijvoorbeeld zeggen: 'Daar heb ik niets aan'. Bij zijn missie krijgt Spy Fox hulp van de tor Hector Investigator en Daisy Drup de microvis. Ook komt hij allerlei andere personen en dieren tegen. De grote vraag is uiteraard of de speler, samen met hulp van andere karakters, een groot probleem weet te voorkomen.

De game wordt bediend met de muis en bevat vele stukken gesproken tekst. Hierdoor krijgt de speler het idee dat er naar een interactieve tekenfilm gekeken wordt. Tijdens de game wordt de speler constant aangesproken. Deze vorm van interactie zal kinderen erg aanspreken. In deze kleurrijke game kan de speler overal op klikken. Dit maakt de game interactief. Het zal voor jonge kinderen daarentegen wel moeilijk zijn de vele zaken te onthouden (locaties en spullen).

Leeftijdadvies

Spy Fox's binnenzak onderin in beeld geeft de speler daarbij een goed overzicht. De game bevat veel moeilijke woorden zoals 'fascinerend', 'incognito' en 'montage-instructies'. Tevens komen er behoorlijke stukken tekst voor waarbij de speler geconcentreerd moet luisteren. Samen met een ingewikkeldere verhaallijn, maakt dit de game complexer. De game is daarom geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 6+ JR

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Heksje Lilly: De draak en het magische boek

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Ponyo On The Cliff By The Sea

Ponyo On The Cliff By The Sea

Ponyo On The Cliff By The Sea

Meer weten...

App 6-10 JR

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Osmo detective Agency

Meer weten...