Productie-detail

Rolit tegen Sinterklaas

Rolit tegen Sinterklaas

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
16 waarderingen

Strijden tegen Sinterklaas met dit denkspel, ben je Sinterklaas te slim af?

Goliath Games. Online game.

Beschrijving inhoud

"Rolit tegen Sinterklaas" is een online game, gebaseerd op het originele bordspel 'Rolit'. In deze online versie speel je tegen Sinterklaas. Het is een denkspel die je bedient met de muis en wat maximaal 15 minuten duurt. Het spel wordt gespeeld op een veld van 8 bij 8 vakjes. In het begin liggen er 4 balletjes: 2 rode (Sint) en 2 groene (jij). Om de beurt moet er een balletje in het veld worden gelegd. Hierbij moet het balletje zo neer worden gelegd dat een balletje van de andere kleur wordt ingesloten. Hierdoor veranderen de balletjes die worden ingesloten in jouw eigen kleur. Degene die de meeste balletjes van zijn eigen kleur op het bord heeft liggen wanneer het bord vol is, heeft gewonnen.

De uitleg op de website is alleen te lezen, er is geen auditieve ondersteuning bij. De uitleg is wat aan de lange kant en ingewikkeld, maar wanneer het spel eenmaal gespeeld wordt is het spel op zich vrij eenvoudig. Zeker voor spelers die het borspel wel eens hebben gespeeld. Wel is het erg lastig om van Sinterklaas te winnen. Hiervoor moet het spel vaker worden gespeeld, of je moet geluk hebben. Er zit namelijk wel enige tactiek in het spel en Sinterklaas heeft vaak de beste zet.

Leeftijdsadvies

"Rolit tegen Sinterklaas" is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij zijn geïnteresseerd in denkspelletjes en kunnen een tactiek ontwikkelen. Vanaf een jaar of 6 heeft een kind behoefte aan meer uitdagende mentale oefeningen. Rond het 8ste levensjaar kan een kind zich langer concentreren om een probleem op te lossen en bovendien de beschreven instructies zonder moeite lezen. Wel moet je als speler goed tegen je verlies kunnen omdat Sinterklaas een lastige tegenspeler is.

Sinterklaas Special

Wil je weten welke Sinterklaas tv-programma's, -films, -games of -websites nog meer geschikt zijn voor je kind? Klik hier en lees dit op de speciale Sinterklaas-pagina.

Jullie mening

Meer van Goliath Games

Game 7+ JR

Takkie Kakkie

Takkie Kakkie

Takkie Kakkie

Meer weten...

Game 5+ JR

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Holle Bolle Big

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

De Tasjesdief

De Tasjesdief

De Tasjesdief

Meer weten...

Bordspel 8+ JR

Mediajungle

Mediajungle

Mediajungle

Meer weten...

Boek 8+ JR

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Iedereen talent!

Meer weten...