Productie-detail

Robbies Tafelavontuur

Robbies Tafelavontuur

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
429 waarderingen

Ambrasoft. Online game.

Beschrijving inhoud

"Robbies Tafelavontuur" is een online game, die vormgegeven is als een bordspel. Het spel is met 1 of 2 spelers te spelen. Robbie is de vrolijke grijze hond die ook hoofdkarakter op de website "Robbies Speelland" is. De speler krijgt een eigen Robbie toegewezen met wie hij als eerste probeert de finish, het hondenhok, te bereiken. Dat gebeurt door om en om te gooien met de dobbelsteen: tegen de computer of tegen een medespeler. Onderweg kun je op speciale vakjes komen.

De speler moet op bepaalde vakjes een som maken of een vraag beantwoorden. Voor de sommen worden de tafels 1 tot en met 10 gebruikt, waarvan de speler zelf de gewenste tafels kan selecteren. Ook kan de speler zijn of haar naam invoeren, die in het spel gebruikt wordt. De uitleg in het spel is tekstueel en niet auditief ondersteund. Er is een Robbie met blauwe halsband (speler 1) en een Robbie met rode halsband (speler 2). De speler moet op de dobbelsteen klikken om te gooien. Door opdrachten goed uit te voeren, kan de speler Robbiemuntjes verdienen. Door er daar 2 van in te zetten, mag hij nog een keer dobbelen of een 'boze hond' van het spel verwijderen. Bij een vak met een 'boze hond' moet Robbie plaatsen teruglopen tot aan een 'veilig vak' waar de karakters Tom of Tamira op staan. Deze online game is handig voor kinderen die spelenderwijs de tafels willen oefenen. Daarbij is het niveau in te stellen, omdat je kunt aangeven met welke tafels je wilt spelen. Hierbij gaat het dus om sommen met vermenigvuldigen. De speler moet bijvoorbeeld invullen '1 x 2 = ...' of de speler krijgt een gemetselde muur te zien, en moet uitrekenen hoeveel stenen er zijn bij een rij van 8 bij 2. Het spel is ondersteund met geluidjes (als je het goed of fout hebt), en een achtergrond muziekje die je ook uit kunt zetten.

Leeftijdsadvies

Deze game is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar, omdat kinderen op deze leeftijd korte schriftelijke instructies kunnen lezen. Ook sluit de inhoud van deze game aan bij de rekenstof die zij op school behandelen. Kinderen van 7 kunnen eenvoudige vermenigvuldigingen maken zoals 2 x 5. Voor kinderen die ouder of verder zijn, is dit ook een handig spel om bijvoorbeeld de hogere tafels of meerdere tafels tegelijk te oefenen.

Jullie mening

Ook leuk

Website 7+ JR

Disney XD

Disney XD

Disney XD

Meer weten...

Game 7+ JR

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Boing! Docomodake

Meer weten...

Boek 7+ JR

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

De koning gaat uit varen

Meer weten...