Productie-detail

Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!

Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!

Game VANAF 5 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
103 waarderingen

Mindscape. PC.

Beschrijving inhoud

"Robbie Konijn - Buitelen in Ballonstad!" is een Nederlandse, auditief ondersteunde, interactieve en educatieve game. Nadat het spel is geïnstalleerd en de speler zijn naam heeft ingevuld, begint de game met een kort filmpje waarin Robbie en zijn vriendjes Sam de leeuw en Cindy het boek in hun 'Droomschip' aan komen vliegen. Nog voordat ze iets kunnen doen worden ze gevangen in bubbelplastic. Ze vallen vervolgens naar beneden en landen in Ballonstad. Hier blijkt alles van rubber te zijn. Om te voorkomen dat hun schip schade aanricht, moet het bewaard worden in het 'Puntige Paleis'. Uiteraard willen de vrienden met hun schip terug naar huis. Dit gaat echter niet zo gemakkelijk. Voor de deur van het Paleis ligt de 'Snurkstier'. Deze wordt alleen wakker van een swingende band paleiswachters. Aan de speler de taak om vijf muziekinstrumenten te vinden voor de band.

Robbie heeft een tuba, fluit, klarinet, trommel en keyboard nodig. Om deze instrumenten te verzamelen bezoekt de speler verschillende locaties. Zo vliegen ze met de KLM, oftewel Knorries Luchtvaart Maatschappij, naar onder andere het 'Sterrenstrand' en 'Bubbeldam'. Het vliegtuigje stijgt niet automatisch op. Hiervoor moet de speler eerst een aantal simpele rekensommetjes oplossen. Aan beide vleugels moet namelijk hetzelfde aantal ballonnen zitten. Wanneer dit goed is gegaan zal het vliegtuig vertrekken richting een door de speler gekozen locatie. Op deze locaties moet de speler onder andere klanken herkennen (Klankenglijbaan), letters, nummers en vormen herkennen (Oester Memory) en rijmen (Basketbal scoor 'n rijm). Wanneer de speler de spelletjes goed speelt, krijgt hij een instrument. Alle spelletjes zijn auditief ondersteund en duidelijk uitgelegd. Tevens volgt er vaak een complimentje. De speler kan door op de schatkist te klikken, zien welke instrumenten er al verzameld zijn. Door op Cindy het boek te klikken krijgt de speler nogmaals de uitleg te horen. Rechts onder in beeld staat een kaart, waar de speler het spel kan verlaten, opslaan of naar het menu. In het menu bevindt zich onder andere een voortgangsrapport van de speler. Wanneer alle instrumenten gevonden zijn, zal de 'Snurkstier' wakker worden. Hierdoor is de weg vrij om naar binnen te gaan. Dit wil overigens nog niet zeggen dat ze al naar huis kunnen. Het avontuur gaat nog even verder totdat ze weer in hun 'Droomschip' zijn beland.

Leeftijdsadvies

De game is vormgegeven als een interactieve tekenfilm, waarin de speler een actieve rol heeft. De game is volledig auditief ondersteund, interactief, vrolijk van kleur en de speler kan overal op klikken. Dit zal jonge kinderen erg aanspreken. De game bevat daarentegen educatieve spellen (cijfers, klanken, letters, rijmen) die niet geschikt zijn voor de jongste kinderen. Deze game is vanwege het educatieve karakter dan ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, omdat zij op de basisschool kennismaken met rekenen en taal.

Jullie mening

Meer van Robbie Konijn

Game 4+ JR

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Robbie Konijn - Sprankelsterren in nood!

Meer weten...

Game 5+ JR

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Robbie Konijn - Engels voor Kids

Meer weten...

Ook leuk

App 5-11 JR

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Osmo Pizza Co

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Stuart Little 3

Meer weten...

Boek 5+ JR

Spiegeltje Rondreis

Spiegeltje Rondreis

Spiegeltje Rondreis

Meer weten...