Productie-detail

Rio

Rio

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Win zoveel mogelijk minigames, haal de hoogste score of probeer het verhaal uit te spelen. Het kan allemaal in 'Rio'.

THQ. Playstation, Nintendo, Xbox. ?34,99 - ?45,95.

Beschrijving inhoud

‘Rio’ is een zogenoemde partygame die met maximaal 4 spelers gespeeld kan worden. In totaal zijn er 40 minigames. Kleine spelletjes, waarbij de speler vaak een eenvoudige actie moet verrichten om het spel te winnen. De spelers strijden hierin tegen elkaar of tgen de computer. Het spel is gebaseerd op de gelijknamige film ‘Rio’. Er is keuze uit de volgende personages: Blu, Jewel, Nico, Pedro, Eva en Raphael. Met deze karakters kan de speler het spel spelen.

De besturing van het spel is erg gemakkelijk. Bij elke minigame wordt deze duidelijk uitgelegd met symbolen. Daarnaast is er een korte schriftelijke instructie over de regels van het spel en hoe deze gespeeld moet worden. De 40 minigames kunnen in 5 verschillende varianten gespeeld worden. Verhaal: hier speelt de speler 3 spellen. Bij het totaal van deze spellen moet de speler de hoogste score halen om naar de volgende locatie te mogen, om zo uiteindelijk het verhaal uit te spelen. Party: in deze variant kunnen spelers er voor kiezen om de minigames tegen elkaar te spelen of om een team te vormen en samen te werken. Ook kan er een quiz worden toegevoegd. Hierin komen vragen aan bot die algemeen gaan over het land Brazilië, of over dingen die in de film ‘Rio’ voorkomen. Voorbeeldvragen zijn: “Wat is de nationale munt van Brazilië?” of “Op welk vogelsoort is het karakter Nico gebaseerd?” Het goede antwoord op de vraag wordt altijd uitgelegd, wat leerzaam is. Zo staat er bijvoorbeeld: “Kanaries werden vaak gebruikt door mijnwerkers in kolenmijnen om gevaarlijke gassen op te sporen.” Rad van Fortuin: in deze spelvorm draaien de spelers omstebeurt aan een rad. Op deze manier wordt het te spelen spel en puntenaantal dat met dat spel gewonnen kan worden beslist. Voordat het desbetreffende spel begint kunnen spelers jokers inzetten om hun score in die minigame te verdubbelen. Slingergala: Hierin doet de speler een aantal minigames waarmee hij of zij punten wint. Uiteindelijk gaat de speler door naar het Slingergala. Hier moeten slingers om Marmosets (dit zijn vijanden) worden gegooid. Hiermee moet een bepaald puntenaantal worden bereikt (25, 50 of 75). Carnavalsdans: hier zijn twee opties om deze variant te spelen. Bij ‘standaard’ moeten er met minigames 20 Marmosets worden verdiend. Degene die deze als eerste bij elkaar heeft, wint. In de ‘waanzin’ versie kunnen de spelers ook Marmosets van elkaar ‘afpakken’ door middel van geluk. Bij elk van deze 5 speelvarianten kan het moeilijkheidsniveau worden aangepast in: makkelijk, gemiddeld, moeilijk. Het spel kan alleen gespeeld worden. In dit geval strijdt de speler tegen de computer. Ook kan het spel samen gespeeld worden, met maximaal 4 spelers tegelijkertijd.

Leeftijdsadvies

‘Rio’ is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Vanaf deze leeftijd begrijpen ze de schriftelijke instructies. Daarnaast kunnen ze het spel zo moeilijk maken als ze zelf willen door het aanpassen van het speelniveau. Sommige spellen gaan erg snel, waardoor kinderen ze een aantal keer gespeeld moeten hebben om ze te begrijpen. De afwisseling in spellen en de mogelijkheid om het samen te spelen spreekt kinderen erg aan. Ook is het spel leerzaam. Zo verbeteren de spellen het reactievermogen, de behendigheid en de oog-handcoördinatie. Bij het soort minigames moet gedacht worden aan: dingen verzamelen, zoeken, neerschieten of ontwijken.

Opmerkingen

Dit spel is getest op de Playstation 3, maar is ook verkrijgbaar voor de Wii, Xbox 360 en Nintendo DS.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

De Gelaarsde Kat 3D

Meer weten...

Game 7+ JR

Kirby's Epic Yarn

Kirby's Epic Yarn

Kirby's Epic Yarn

Meer weten...

App 7+ JR

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Bellen met Sinterklaas

Meer weten...