Productie-detail

Rayman Origins

Rayman Origins

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
8 waarderingen

Rayman moet zijn wereld redden van kwaadaardige wezens. Speel dit platformspel alleen of in een groep.

Ubisoft. PS3, Xbox 360, Nintendo Wii.
: 7.

Beschrijving inhoud

De bewoners van de Snurkboom leiden een rustig leven. Rayman en z'n maten vullen de dagen met fruit eten, lanterfanten en vooral heel veel snurken. Op een dag zijn ze zó hard aan het snurken dat ze de levendige doden wakker maken. Op wraak gemunt grijpen de levendige doden alles wat Rayman's wereld zo fijn maakt, waaronder de magische nymfen. Aan Rayman en zijn vrienden de taak om de levendige doden te verslaan en de kleurrijke, fantasievolle wereld te bevrijden.

"Rayman Origins" is bedoeld voor spelers met verschillende niveaus van ervaring in spelletjes. Ook een beginnende speler kan de levels uitspelen. De uitdaging ligt in het verzamelen van alle voorwerpen in de levels. Hier kan het spel helaas wel wat frustrerender worden. Het is mogelijk voor een meer ervaren speler om direct tijdens het spelen in te springen om te helpen. Maximaal 4 spelers kunnen tegelijkertijd dit spel spelen en zolang er minimaal één speler in leven blijft, kan hij of zij de anderen altijd weer 'redden'. Dit komt omdat wanneer een speler 'af' is, deze in een bel opgesloten wordt. Slaat een medespeler de bel kapot, kan de ander weer meespelen. Rayman Origins is dus op z'n best als er met minimaal 2 spelers gespeeld kan worden. Hoewel het wel gezegd moet worden dat de speler elkaar ook kunnen dwarsbomen door elkaar opzettelijk van afgronden te slaan of weg te gooien naar een vijand.

"Af" gaan in Rayman Origins is nooit een straf, omdat de speler geen punten verliest. Zelfs als er geen spelers meer over zijn om de anderen te redden, word je aan het begin gezet van het segment wat je momenteel speelt, nooit helemaal in het begin van de level. De dialogen tussen de karakters worden gesproken in potjeslatijn (fictieve taal), zoals in The Sims. De dialoog wordt in het Nederlands "vertaald" in een tekstballonnetje. Sommige woorden worden ook aangeduidt met een icoontje, zodat de speler precies kan zien waar de dialoog over gaat. Het is dus niet perse nodig dat je kunt lezen. Als een personage het bijvoorbeeld over Lums heeft (soort van muntjes), dan staat er achter het woord Lums dus een plaatje van een Lum, zodat de speler weet dat hij/zij dat item moet hebben.

Leeftijdadvies

"Rayman Origins" is geschikt voor de beginnende gamer vanaf 7 jaar oud. Hierbij moet wel gezegd worden dat de latere levels meer geschikt zijn voor oudere gamers, vanwege de snel oplopende moeilijkheidsgraad. Fijne motoriek en een gevoel voor timing wordt belangrijk. De game wordt hectischer, vereist precisie-sprongen en een snel reactievermogen wanneer het kind de grotere (vaak optionele) uitdagingen van het spel wilt proberen.

Bijzonderheden

  • "Rayman Origins" is beoordeeld op de Xbox 360, maar ook beschikbaar op de Nintendo Wii en PlayStation 3.
  • Hetzelfde 2D platforming beleef je op de PlayStation Vita en de Nintendo 3DS. Speel dezelfde levels met een aangepaste gameplay voor deze handheld consoles.

Trailer

Jullie mening

Meer van Rayman

Game 7+ JR

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Firuze

Firuze

Firuze

Meer weten...

Boek 7-10 JR

Alles wat cool is aan dino's en andere prehistorische dieren!

Alles wat cool is aan dino's en andere prehistorische dieren!

Alles wat cool is aan dino's en andere prehistorische dieren!

Meer weten...

Boek 7+ JR

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Luisterboek: Koen Kampioen, Een echte nummer 10

Meer weten...