Productie-detail

Rayman 3 HD

Rayman 3 HD

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
5 waarderingen

Beleef samen met Rayman een groot avontuur in het 3D-platformspel waarin Rayman samen met zijn vriend Globox de wereld moet redden en bevrijden van de zwarte Lums.

Ubisoft. Xbox360 en PS3.
: 7.

Beschrijving inhoud

In het 3D-platformspel "Rayman 3" moet Rayman de wereld bevrijden van de zwarte Lums. Rayman is een figuurtje zonder armen, benen of nek. Samen met de vliegende kikker Murfy die in het begin de handleiding van het spel is en met zijn vriend Globox, vecht Rayman tegen de Hoofdlums. Deze Hoofdlums ontstaan uit zwarte Lums: kleine, zwarte vliegjes die de goede, rode vliegjes tot hun soort maken door ze bang te maken. In groepen plukken ze dieren kaal waardoor zij zichzelf kunnen voorzien van kleren. Dan worden het Hoofdlums: grote, gevaarlijk uitziende wezens, met rode ogen, gewaad, hoed en geweer. André is de leider van de Hoofdlums.

Rayman en Globox moeten niet alleen vechten tegen de Hoofdlums maar tevens Teensies bevrijden uit de kooien waarin ze door de Hoofdlums zijn opgesloten. Teensies zijn diertjes met grote neuzen die in kooitjes zitten. Ook de 3 dokters die gedurende het spel bezocht worden zijn Teensies. Zo heb je de Duitse dokter Otto die vroeger soldaat was en de hippydokter Romeo en de Chinese Gonzo. Verder komen we gedurende het spel de heks Bégoniax tegen die stiekem verliefd is op de jager Razoff. Reflux is de dienaar van de baas van de Knaaren en Guzi is de kleine Knaaren koning.

De besturing is redelijk eenvoudig te beheersen. Al snel voel je aan wanneer je moet springen, schoppen of de x-knop inhouden zodat je kan vliegen. Het beeld draait mee en je kan tevens van bovenaf op het spel neerkijken. Afgaan is niet mogelijk en er is geen tijdslimiet aan het spel verbonden. Engelse tekst en uitleg zijn aanwezig. Murfy vertelt je in het begin van het spel wat je moet doen. Hij is ook degene die er wat van zegt wanneer je iets doms doet of wanneer een actie lang op zich laat wachten ('never played a videogame before' of 'aren't you listening or what) en degene die het zegt wanneer je iets goeds doet ('I know you could do it' of 'Rayman, you truly are the best'). Onderin beeld verschijnen korte zinnen waarin wordt verteld hoe je bepaalde acties uitvoert. Deze gesproken en geschreven instructies zijn belangrijk maar niet noodzakelijk om het spel verder te kunnen spelen. Er moeten soms meerdere acties tegelijkertijd uitgevoerd worden waarbij je bepaalde dingen moet onthouden. Vaardigheden als vliegen en in de lucht schieten of trappen, vergen enige kennis van het gebruik van de controler en een goede timing kan nodig zijn.

Leeftijdsadvies

De te spelen levels duren redelijk lang en het gebruik van de controller kan soms wat complex zijn waardoor deze game niet geschikt is voor jonge kinderen. Er wordt om meerdere acties tegelijkertijd gevraagd en regels zijn belangrijk in het spel. Er is auditieve en schriftelijke ondersteuning waardoor het spel zelfstandig te spelen is (de gesproken en geschreven tekst zijn in het Engels). De levels zijn steeds wat ingewikkelder te spelen. Deze combinatie van factoren maakt dat 'Rayman 3 HD' vanaf 7 jaar te spelen is.

Trailer

Jullie mening

Meer van Rayman

Game 7+ JR

Rayman Origins

Rayman Origins

Rayman Origins

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 7+ JR

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Phineas & Ferb The Movie: Dwars door de 2de Dimensie

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Amazing Spiez

Amazing Spiez

Amazing Spiez

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course

Ice Age 5: Collision Course

Meer weten...