Productie-detail

Efteling - Raveleijn

Efteling - Raveleijn

Game VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
86 waarderingen

Efteling. Online game.

Beschrijving inhoud

"Raveleijn" is een online game en is gebaseerd op het gelijknamige boek, geschreven door Paul van Loon in samenwerking met de Efteling. Van Raveleijn is ook een televisieserie een dagelijkse parkshow in de Efteling. Deze online game is een Role Playing Game, waarin de speler een karakter bestuurt, en deze begeleidt door een series van vraagstukken (quests), bedacht door de computer. Voordat de speler kan beginnen, moet hij zich registreren met een gebruikersnaam en wachtwoord. De game begint dan met een verhaal van Halina waarin zij de speler toespreekt. Halina is de gravin van de oer oude stad Raveleijn en de vrouw van graaf Olaf. Graaf Olaf, ooit een eerlijk persoon, is nu verandert in een wreed man. Hij onderdrukt het volk en daarnaast wordt het land geregeerd door zijn monsterlijke graffers en wachters. De graffers zijn fantasiedieren van ijzer, hout en leer met stalen kaken. Aan de speler de taak om de vijanden van Raveleijn te verslaan.

De speler is inmiddels getransformeerd in een ruiter te paard. Om Raveleijn te bevrijden moeten er verschillende missies worden volbracht. In de fantasiewereld lopen veel personen rond die de hulp van de speler nodig hebben. Tevens geven zij de speler bepaalde, spannende opdrachten. Zo heeft 1 van de Bannelingen, Harmen, hulp nodig. De graffers hebben namelijk zijn zeis gestolen. Aan de speler de taak deze te vinden. Om deze graffers te verslaan krijgt de speler een zwaard. De speler kan daarnaast ook onderweg een aantal voorwerpen vinden die later in het spel nog van belang kunnen zijn. Zo kun je wapens verkrijgen, vind je voorwerpen die nodig zijn voor de opdrachten en vind je voorwerpen die je met winst in het Handelshuis kunt verkopen. Deze gevonden voorwerpen, zoals onder andere hout en een geslepen zwaard, zijn te vinden in de inventaris, rechtsonder in het beeld. Linksonder in het scherm bevinden zich het help-menu, de instellingen en de plattegrond. In het spel zal de speler het op moeten nemen tegen de wachters en graffers, zoals de Wolf-graffer, de Rat-graffer en de Rookvogel. De grote vraag is echter of de speler met alle benodigdheden de stad Raveleijn kan bevrijden.

Leeftijdsadvies

Deze game kan lang duren en is niet snel uitgespeeld. De muzikale ondersteuning is continue aanwezig en creëert een spannende sfeer. Vooral bij actie scènes waarin gevochten wordt, zorgt de muziek voor extra spanning. Voor jonge kinderen is Raveleijn te spannend en de game bevat elementen die voor hen beangstigend kunnen zijn. Deze online game is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. De game is bijna volledig auditief ondersteund en de speler krijgt begeleiding van Halina. Zij legt continue uit waar de speler heen kan gaan, waar op kan worden geklikt en wat het doel van het spel is. Enkele onderdelen zijn niet auditief ondersteund, en daarvoor moet de gebruiker kunnen lezen. De bediening van het spel is gemakkelijk. De speler kan met de muis overal op klikken, en op deze manier ook door de wereld lopen met zijn of haar karakter. Bovendien krijgt de speler eerst een training hierin. Kinderen jonger dan 9 jaar zullen nog moeite hebben met de verschillende missies, en het lastige taalgebruik. Omdat de speler zich moet registreren, is het verstandig is om daarbij begeleiding van een volwassenen te krijgen, waarna het kind zelfstandig op avontuur kan gaan

Trailer

Jullie mening

Meer van Efteling

App 4+ JR

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Sprookjesboom: Assepoester

Meer weten...

Ook leuk

Boek 9+ JR

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Op stap in lente en zomer

Meer weten...

Website 9+ JR

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Vroeger & Zo

Meer weten...

App 9+ JR

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

De Sinterklaas App

Meer weten...