Productie-detail

Ratchet & Clank: Nexus

Ratchet & Clank: Nexus

Game VANAF 10 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 waarderingen

Ruimteheks Vendra wil het universum overnemen. Lukt het Ratchet & Clank om haar te stoppen?

Playstation 3. ?34,99.

Beschrijving inhoud

In ‘Ratchet & Clank: Nexus’ is het hele universum in gevaar, door een ruimteheks genaamd Vendra. Zij wil samen met haar broer Neftin haar eigen soort (de Netherwezens) uit een andere dimensie vrijlaten. Hierna kunnen zij het universum overnemen. Alle planeten lopen hierdoor gevaar. Aan Ratchet en Clank de taak om de planeten te redden. Door met vijanden te vechten en kistjes kapot te maken verzamelt de speler moeren en bouten. Hiermee kunnen wapens gekocht of geüpdate worden om zo de strijd aan te gaan.

In het spel speelt de speler voornamelijk als Ratchet, maar soms ook als het robotje Clank. De besturing van het spel wordt in het spel uitgelegd. Zo weet de speler op welke toetsen gedrukt moet worden om een handeling uit te voeren. Ook staat er in beeld welk doel er bereikt moet worden om verder te gaan. Er zijn drie spelniveaus: kadet (beginner), held (gevordene) en legende (uitstekende speler). Daarnaast zit er een opbouwende moeilijkheid in het spel. Tijdens het spelen is er steeds een automatische opslag. Wanneer de speler dood gaat, begint hij of zij weer bij het laatste checkpoint. Er komen veel moeilijke woorden voor, zoals ‘Ionenomzetter’, ‘Holobericht’ en ‘Asteroïdenveld’. Deze woorden worden niet uitgelegd maar passen bij het spel. Het is niet noodzakelijk dat de speler deze woorden begrijpt om verder te kunnen spelen. Op sommige momenten komt er humor voor. Zo zet Neftin, de dommige broer van Vendra, zichzelf regelmatig voor schut in de tussenfilmpjes. De wereld in ‘Ratchet & Clank: Nexus’ is gemaakt in 3D en bevat veel snelle beelden en elementen.

Leeftijdsadvies

Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Er moet veel geluisterd worden om het spel te begrijpen. Soms moet de speler goed uitzoeken wat hij of zij moet doen om verder te komen. Een aantal handelingen zijn voor tienjarige nog te moeilijk. Hierbij hebben ze hulp nodig van een volwassene. Een voorbeeld hiervan is wanneer de speler in snel tempo over magnetische velden moet springen. Ook komen er soms veel vijanden in 1x op de speler af. Het spel draagt bij aan het ontwikkelen van behendigheid en de oog-hand coördinatie. Ook leren kinderen navigeren, doordat zij in een level alle kanten op kunnen maar hun doel moeten vinden. Hiervoor kunnen ze ook een plattegrond gebruiken.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 10+ JR

I Am Weasel

I Am Weasel

I Am Weasel

Meer weten...

TV & Film 10+ JR

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

Wie is de Mol?

Meer weten...

Boek 10+ JR

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Pas op: nog meer gevaar!

Meer weten...