Productie-detail

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
107 waarderingen

PC.

Beschrijving inhoud

"Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep" is een Nederlandse, auditief ondersteunde, interactieve game. De game begint, nadat het spel geïnstalleerd is, met een verhaal waarin de pratende paarse auto Putt-Putt zijn hondje Pep vertelt over het verjaardagsfeestje waar hij net vandaan komt. Pep wordt er ineens erg treurig van en gaat in zijn mandje liggen. Putt-Putt beseft zich dat hij de verjaardag van Pep, nadat hij hem een aantal jaren geleden vond, nog nooit heeft gevierd. Dit is voor Putt-Putt dan ook de reden om een verrassingsfeest voor Pep te organiseren.

Voor het verjaardagsfeest heeft Putt-Putt een aantal spullen, onder andere ballonnen en een cadeautje, nodig. Om al deze spullen te verzamelen bezoekt hij verschillende locaties in 'Autostad', en heeft hij daarbij de hulp van de speler nodig. Er zijn veel locaties waar Putt-Putt langsrijdt om spullen te kopen of ruilen. Hij komt inwoners tegen die hem kunnen helpen: Patty Post, Boer Teun (tractor), Mevrouw Boekenbeul, Meneer Baldini en andere autofiguren. Het kan voor komen dat Putt-Putt soms terug moet naar een locatie waar hij al eerder is geweest. Hij moet bijvoorbeeld een gevonden voorwerp ruilen. Hierdoor moet de speler goed nadenken over de locaties. De verschillende verkregen spullen zijn te zien in het auto-dashboard onder in beeld. Dit maakt het erg overzichtelijk. Tevens kun je hier het spel opslaan of verlaten. Op een paar locaties zijn minigames beschikbaar die allen auditief ondersteund zijn en duidelijk worden uitgelegd. De speler kan bijvoorbeeld konijntjes terug in de toverhoed lokken of eieren op de juiste plek in een doosje laten vallen. Tevens kan de speler zelf de taart voor Pep versieren. Het doel van dit spel is om de feesttas vol met feestartikelen te stoppen, zodat het feest voor Pep van start kan gaan. Zal het Putt-Putt lukken om al speurend de benodigde spullen voor het feest te vinden?

Leeftijdsadvies

Omdat de game begint met een introducerend verhaal, zal de speler het idee krijgen dat er naar een tekenfilm wordt gekeken. Tijdens de game spreekt Putt-Putt de speler constant aan. Dit zal jonge kinderen erg aanspreken. De game is vormgegeven met vrolijke kleuren en details en wordt volledig auditief ondersteund. De speler kan overal op klikken, en er is veel interactie. De bediening van het spel is simpel met de muis. Het zal voor jonge kinderen wel lastig zijn de vele zaken te onthouden (locaties en spullen). Daarbij helpt het dashboard met een overzicht. Ook worden moeilijke woorden als 'dimensie', 'impressie' en 'discreet' gebruikt. Dit maakt de game complexer en minder geschikt voor de allerjongsten. De game is daarom geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Trefwoorden

Jullie mening

Meer van Putt-Putt

Game 4+ JR

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Meer weten...

Ook leuk

Boek 4+ JR

Mijn leuke reis rond de wereld

Mijn leuke reis rond de wereld

Mijn leuke reis rond de wereld

Meer weten...

Boek 4-7 JR

Haren vol banaan

Haren vol banaan

Haren vol banaan

Meer weten...

Boek 4+ JR

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

Meer weten...