Productie-detail

Putt-Putt - De Autostad 500

Putt-Putt - De Autostad 500

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
116 waarderingen

PC.

Beschrijving inhoud

"Putt-Putt- De Autostad 500" is een Nederlandse, auditief ondersteunde, interactieve game. De game begint, nadat het spel geïnstalleerd is, met een kort verhaaltje waarin de pratende paarse auto Putt-Putt post ontvangt. Putt-Putt krijgt een uitnodiging van Rick de Racewagen, om deel te nemen aan 'De Autostad 500' race. Om goed op de race te zijn voorbereid heeft Putt-Putt nog het een en ander nodig. Zo moet hij op zoek naar superkrachtige racebenzine, supersnelle racebanden, een helm en een driehoekige vlag met nummer 1 erop. Om al deze spullen te verzamelen bezoekt hij verschillende locaties op het 'Autostad Circuit', waar de speler hem bij helpt. Zo brengt de speler onder andere een bezoekje aan de 'Autostad Wasstraat' en het 'Autostad Benzinestation'. Op de locaties krijgt de speler hulp van diverse autofiguren. Putt-Putt lost problemen op en brengt, haalt en ruilt spullen op allerlei locaties. Onder in het beeldscherm bevindt zich het auto-dashboard. Hierop zijn alle gevonden en verkregen spullen te zien in een duidelijk overzicht. Tevens kan daar het spel worden opgeslagen of verlaten.

Op een paar locaties zijn er minigames beschikbaar die allen auditief ondersteund zijn en duidelijk worden uitgelegd. De speler kan onder andere groenten plukken, spijkers in het hout slaan en spullen op de juiste manier in de kast zetten. De minigames zijn van belang voor het verdere verloop van het spel. Als de speler eenmaal alles heeft verzameld wordt Putt-Putt in de garage klaargestoomd voor de race. De speler zal uiteindelijk zelf, met behulp van de muis, de race rijden. De race kan meerdere malen worden gereden. Het spel loopt iedere keer anders, bij een volgende keer spelen moeten er andere voorwerpen worden gezocht en andere problemen worden opgelost. Zo blijft het spelen van deze game gevarieerd.

Leeftijdsadvies

De game bevat vele stukken gesproken tekst. Hierdoor krijgt de speler het idee dat er naar een tekenfilm gekeken wordt. Op een interactieve manier werkt de speler door het verhaal heen, wat jonge kinderen zal aanspreken. Het is een volledig auditief ondersteunde, kleurrijke game die gemakkelijk met de muis te bedienen is. De game bevat weinig moeilijke termen en zal voor jonge kinderen gemakkelijk te spelen zijn. Het enige wat lastig kan zijn, is het onthouden van de locaties en spullen. Het auto-dashboard geeft daarvoor een handig overzicht. Deze game is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Trefwoorden

Jullie mening

Meer van Putt-Putt

Game 4+ JR

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Putt-Putt - Een verrassingsfeest voor Pep

Meer weten...

Ook leuk

App 4+ JR

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Peter en de wolf

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

K3 en Het Droombed (2014)

Meer weten...

Boek 4-6 JR

Kom je mee?

Kom je mee?

Kom je mee?

Meer weten...