Productie-detail

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
57 waarderingen

Nickelodeon. Online Game.

Beschrijving inhoud

In het spel “Plastic Hero” moet de speler vallend plastic in een oranje container gooien. Hoe meer hij weggooit, hoe sneller het plastic uit de lucht valt. Laat de speler het plastic te lang op de grond liggen, dan gaat er een tijdklokje lopen. Wordt het plastic niet binnen de tijd van het klokje in de container gegooid, dan gaat de speler af. Dus hoe sneller je bent, hoe meer punten je kan verdienen. Als de speler af is, komt hij op een scherm waar ingelogd moet worden om de highscore op te slaan en te versturen naar Nickelodeon. Registratie gebeurt op de site van Nickelodeon en alleen met toestemming van de ouders. (Registratie en het opslaan van highscores was met name van belang toen er met het spel prijzen gewonnen konden worden. Deze actie liep tot half maart 2011).

Het spel is simpel: er is maar een level en de bediening gaat via de pijltjes (lopen) en de spatiebalk (gooien). Voordat het spel start wordt er in verschillende blokken uitgelegd wat er gebeurt met plastic nadat het in de container is gegooid. Dus hoe de recycling precies werkt (er is een optie om deze informatie te ‘skippen’).

Leeftijdsadvies

Aangezien het vooral een educatief spel is, met uitleg over plastic vooraf, is het spel geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij zullen de langere schriftelijke instructie begrijpen en zelfstandig kunnen lezen. Jongere kinderen vanaf 4 jaar kunnen het spel wel spelen, maar zullen niet de informatie over het plastic kunnen lezen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Ratchet en Clank

Ratchet en Clank

Ratchet en Clank

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Hercules

Hercules

Hercules

Meer weten...