Productie-detail

Planes

Planes

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Leer razendsnel vliegen van Skipper en vlieg spannende races en avontuurlijke levels.

Disney. Nintendo Wii, Nintendo Wii U, Nintendo DS, Nintendo 3DS. ?29,99 of ?39,99.

Beschrijving inhoud

‘Disney’s Planes’ is een spel voor op verschillende Nintendo spelcomputers. In het begin vliegt de speler met hoofdpersonage Dusty het sproeivliegtuigje. Er zijn veel spelmogelijkheden en levels. Het doel van het spel is om verschillende prestaties te behalen. Voorbeelden hiervan zijn: het winnen van races en het behalen van levels. Op deze manier groeit de speler in rang, van ‘Groentje’ in het begin naar ‘Piratenpiloten-elite’ aan het einde. Ook moeten er Wingpunten verzameld worden om de score te verhogen en de Wingrang te verbeteren.

De besturing van het spel kan op meerdere manieren. De eerste optie is de controller met nunchuck. Hierbij stuurt de speler met de richtingsstick. Bij de andere optie wordt alleen de controller in verticale stand gebruikt. Bij de laatste manier reageert de controller op bewegingen. Hoewel dit (in veel gevallen) moeilijker is voor kinderen, vergroot dit wel het speelplezier. In het begin van het spel worden de besturingen duidelijk auditief uitgelegd door Skipper en daarnaast met symbolen. Kinderen moeten de goede beweging maken om verder te kunnen. Wanneer er een fout wordt gemaakt, herhaalt Dusty wat er moet gebeuren. Bij het opstarten van het spel moet een profiel aangemaakt worden. Hierin wordt bijgehouden hoeveel procent van het spel uitgespeeld is en welke rang de speler heeft. Het spel heeft een Nederlandse auditieve ondersteuning. Ook kan er gekozen worden om de ondertiteling aan of uit te zetten. Deze is ook in het Nederlands. Wanneer er met meerdere personen wordt gespeeld is het aan te raden de ondertiteling uit te zetten. Anders komt de tekst door het beeld van speler 2. Er zijn vier speltypes: ‘Verhaal’, ‘Vrije Vlucht’, ‘Luchtrace’ en ‘Ballonnen Knallen’. Deze kunnen alleen of met 2 spelers gespeeld worden. In de variant met twee spelers moet er soms samengewerkt worden. In andere speltypes wordt er juist tegen elkaar gestreden. De moeilijkheid van sommige speltypes kan worden aangepast. De behaalde prestaties, rang en ontgrendelde landschappen kunnen in een apart scherm bekeken worden. Nadat het instructie level behaald is kan de speler alle speltypes spelen. Ook kan er vanaf dan gekozen worden om met een ander vliegtuig te vliegen.

Leeftijdsadvies

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Op deze leeftijd is hun motorische ontwikkeling voldoende ontwikkeld om het spel te kunnen besturen. Daarnaast zijn ze in staat om de aanwijzingen op het scherm op te volgen. Zo wordt de richting die ze opmoeten op het scherm aangegeven. Kinderen van deze leeftijd vinden het leuk om samen te spelen. Dit spel biedt hier genoeg mogelijkheden voor. Spelers kunnen samenwerken maar ook tegen elkaar strijden. De coördinatie van kinderen wordt door dit spel verbeterd, doordat ze aanwijzingen moeten opvolgen (links, rechts, rechtdoor, etc.). Daarnaast wordt de behendigheid ontwikkeld doordat ze door cirkeltjes moeten vliegen en voorwerpen moeten oppikken. In het begin kan het even duren voordat ze de besturing doorhebben. Doordat er geen tijdslimiet aan de levels zit heeft het kind de tijd te ontdekken hoe het spel werkt. Wel kan de beeldsnelheid soms iets te snel gaan en bevat het spel een aantal (te) moeilijke levels.

Opmerkingen

Dit spel is getest op de Nintendo Wii, maar is ook beschikbaar op de Nintendo Wii U, Nintendo DS en Nintendo 3DS.

Jullie mening

Meer van Planes

TV & Film 6+ JR

Planes

Planes

Planes

Meer weten...

TV & Film 5+ JR

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Planes 2: Redden & Blussen

Meer weten...

Ook leuk

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Geronimo Stilton: een magische Kerst

Meer weten...

Game 8+ JR

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Plastic Hero Game

Meer weten...

Bordspel 8+ JR

Mediajungle

Mediajungle

Mediajungle

Meer weten...