Productie-detail

Petje op Petje af

Petje op Petje af

Game VANAF 8 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
52 waarderingen

Online game.

Beschrijving inhoud

‘Petje op, petje af’ is gebaseerd op het televisieprogramma 'Holland sport'. Als eerste mag de speler een karakter kiezen, een jongen of een meisje. Je krijgt 5 sportvragen met steeds twee mogelijke antwoorden. Bij het ene antwoord staat ‘petje op’, bij het andere antwoord ‘petje af’. Wanneer je op een antwoord klikt, zie je dat het karakter dat je gekozen hebt de pet op of af zet, afhankelijk van het antwoord dat je gekozen hebt. Als de tijd om is, verschijnt in beeld of het goed of fout was. Als je 5 vragen beantwoord hebt, krijg je een soort titel. Als je veel vragen goed had wordt je wereldkampioen genoemd. Ging het iets minder goed, ben je een amateur en als je het echt heel lastig vindt ben je een beginneling. Aan het aantal medailles dat je krijgt, kun je zien hoeveel vragen je totaal goed had.

‘Petje op, petje af’ is heel gemakkelijk te bedienen. Je hoeft alleen maar te klikken met de muis. Er is wel een wat langere schriftelijke instructie bij het spel, dus je moet kunnen lezen. Ook de vragen die je krijgt worden niet voorgelezen. Wel is er sprake van een auditieve beloning. Als je de vraag goed hebt verschijnt dit in beeld, maar je hoort ook een applaus. Om de vragen goed te kunnen beantwoorden, moet je enige kennis van sport hebben. Het spel heeft 5 vragen en duurt daarom slechts een paar minuten. Je kunt wel direct weer opnieuw beginnen, maar als je het spel meerdere malen na elkaar speelt, merk je dat je bepaalde vragen al eerder gehad hebt.

Leeftijdsadvies

‘Petje op petje af’ is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De kinderen moeten namelijk goed kunnen lezen om het spel te kunnen spelen. Je moet namelijk binnen ongeveer 10 seconden beide antwoordmogelijkheden lezen en er ook nog één kiezen. Verder zijn kinderen vanaf 8 jaar ook in staat om een wat langere instructie zelfstandig te lezen. Tot slot zijn de vragen soms best lastig, maar als je het niet weet kun je altijd een antwoord gokken.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 8+ JR

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Duh! Ruimte

Meer weten...

App 8+ JR

Topo Nederland

Topo Nederland

Topo Nederland

Meer weten...

Boek 8+ JR

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Geronimo Stilton: Alice in Wonderland

Meer weten...