Productie-detail

Mia Muis - De Nieuwe Hoed van Ronny de Rat

Mia Muis - De Nieuwe Hoed van Ronny de Rat

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
36 waarderingen

Transposia. PC.

Beschrijving inhoud

Mia 'leent' de hoed van haar moeder. Tijdens een harde storm waait de hoed weg en vliegt het riool in waar Ronny de Rat de hoed graag in beslag neemt. Het is de taak aan de speler om de hoed terug te vinden. Dit moet door in verschillende omgevingen een uitgang te vinden en in deze omgevingen kleine (educatieve) spelletjes te spelen.

Het spel begint met een filmpje met een uitleg van het probleem. Daarna volgt een menu. Daar kun je klikken op een uitleg van de besturen en het spelen. De uitleg van de besturing is duidelijk en uitgebreid. De besturing is vooral met de muis, maar er is ook deels besturing met het toetsenbord mogelijk. Besturing met de muis is moeilijker omdat het spel in 3D is. Mia kan in het spel dus alle kanten oplopen.

Het spel heeft verschillende omgevingen (bijvoorbeeld een bos, riool of huis). Om naar een volgende omgeving te gaan, moet er een probleem opgelost worden, bijvoorbeeld verschillende elementen verzamelen of een klein spelletje spelen. Een voorbeeld van dit spel is een memory met fruitstukken. Het zijn wetenschapsgerelateerde spelletjes en hebben dus te maken met dieren, het zonnestelsel of het menselijk lichaam. Het educatieve in het spel is dat de kinderen verschillende termen leren die hiermee te maken hebben. De spelletjes zijn redelijk eenvoudig en leerzaam, maar het zoeken naar elementen om de uitgang te vinden is soms ingewikkeld.

Leeftijdsadvies

De adviesleeftijd voor de game MIA: Wetenschap is 7 jaar. De besturing is redelijk moeilijk en er zijn veel verborgen onderdelen, je moet doorzettingsvermogen hebben om elke keer de omgeving uit te spelen. In het begin zal er waarschijnlijk een ouder moeten helpen en begeleiden.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film alle

Free Birds

Free Birds

Free Birds

Meer weten...

Website 7+ JR

Woordkasteel

Woordkasteel

Woordkasteel

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Spellingstrijd

Spellingstrijd

Spellingstrijd

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren