Productie-detail

Luqo Spellenreeks

Luqo Spellenreeks

Game VANAF 4 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Samen educatieve spellen spelen. Met scherm, maar ook weer zonder.

Luqo. Luqo hardwarekit. €300,-.

Beschrijving inhoud

Luqo Spellenreeks biedt een verzameling uitdagende en leerzame spellen speciaal voor kleuters. Met het digitale en interactieve speelbord leren kinderen over kleuren, tellen, welke hoort er niet bij, reeksen, letters en vormen. Kinderen krijgen ieder een grote rode drukknop en het spel kan beginnen! Met Luqo leren kinderen door te ontdekken en samen te spelen. Alles zonder hulp en zonder voorbereiding van de leerkracht; kinderen leren van elkaar en met elkaar.

De hands-on benadering van Luqo is leuk en heerlijk chaotisch. In deze spellen draait het om interactie en samenwerking. Het is gericht op het samenspelen buiten het scherm, terwijl het scherm het middel is. Digitale middelen worden zo gecombineerd met fysieke handelingen en face-to-face communicatie. De spellen zijn eindeloos uit te breiden en heel geschikt voor de kinderopvang of bso. De bestaande spellen zijn zeer educatief van aard en zouden soms nog meer gericht kunnen zijn op spelenderwijs leren en ontdekken, zodat ze aansluiten bij de 21st century skills. De kinderen kunnen de spellen spelen zonder voorbereiding of begeleiding van de begeleider. De aanduiding op de kaartensetjes zijn voor kinderen wel nog wat lastig te begrijpen, hier moet de begeleider misschien bij helpen. Om de spellen te kunnen spelen heb je eerst de Luqo hardwarekit nodig t.w.v. €1300 en een abonnement van ten minste €300 per jaar. Deze kan je online bij Luqo bestellen. Luqo is helaas prijzig, maar uniek en zeker een aanwinst!

Lees ook het juryrapport van de Gouden Guppy 2018.

Leeftijdsadvies

Luqo Spellenreeks is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Wil je weten hoe je het inzet op de opvang of bso? Ga dan www.kindmedia.nl/mediatips.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 4-6 JR

Moppereend

Moppereend

Moppereend

Meer weten...

Boek 4+ JR

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Kleine Raaf vliegt naar de maan

Meer weten...

TV & Film 4+ JR

Boes

Boes