Productie-detail

Lekker Goedkoop

Lekker Goedkoop

Game VANAF 9 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Een website die kinderen op een speelse manier bewust maakt van de kleren die ze aan hebben, waar hun kleren vandaan komen en wie ze maken.

NTR. Online game.

Beschrijving inhoud

De website Lekker Goedkoop is een initiatief van Het Klokhuis. De website maakt kinderen door middel van een spel bewust van de kleren die ze aan hebben, waar hun kleren vandaan komen en door wie ze worden gemaakt. Op de website kunnen kinderen zelf een outfit maken voor Lisa of Sergio. Deze outfit bestaat uit een t-shirt, een broek en een paar schoenen. Kinderen krijgen een budget van 100 euro om Lisa of Sergio aan te kleden. Met deze 100 euro moeten ze op een verantwoorde manier en voor een goede prijs kleren maken voor Lisa en Sergio. Omdat de kleding in een aantal stappen op verschillende plaatsen in de wereld wordt gemaakt, reizen ze hier de hele wereld voor over. Zo kunnen ze een kijkje nemen op een kantoenplantage in Mali, een weverij in Kenia en een naaiatelier in Cambodja om de verschillende producten voor hun kleding bij elkaar te krijgen. Op deze verschillende plaatsen leren kinderen van alles over het materiaal dat gebruikt wordt, wie er werken en hoe de arbeidsomstandigheden zijn.

Kinderen kunnen materiaal van verschillende prijzen kopen. Wanneer de arbeidsomstandigheden bijvoorbeeld slecht zijn, er veel kinderen aan het werk zijn die niet naar school gaan en er op een milieuonvriendelijke manier te werk wordt gegaan, zijn de prijzen laag. Wanneer er wel op deze zaken gelet wordt worden de prijzen voor het materiaal iets hoger. Het kind moet ervoor zorgen dat hij het materiaal voor een goede prijs kan kopen, maar tegelijkertijd zorgt voor goede omstandigheden voor de werknemers en het milieu. Op elke werkplek krijgt het kind een keuze uit zes manieren die voor betere omstandigheden kunnen zorgen, waaruit hij er drie mag kiezen. Voorbeelden hiervan zijn kortere werktijden, betere werkomstandigheden (zoals ventilatoren en brandblussers), scholen voor de kinderen, aardige bazen, middelen die de milieuverontreniging tegengaan etc. Op deze manier leert een kind hoe je op een verantwoorde manier en voor een goede prijs kleren kunt maken zonder dat mensen en kinderen hiervoor onder slechte omstandgheden, hard en voor een laag loon voor moeten werken.

Kinderen kunnen een foto maken van hun gemaakte outfit. Deze kan bewaard worden wanneer kinderen zich aanmelden op de site. Hiervoor moeten kinderen een Klokhuisaccount aanmaken waarmee ook andere spellen kunnen worden bewaard of vragen kunnen worden gesteld in het Klokhuis. Om aan account aan te kunnen maken moeten kinderen hun voornaam, achternaam, emailadres, inlognaam en wachtwoord invullen.

Leeftijdsadvies

De website is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar. Vanaf deze leeftijd zijn kinderen geinteresseerd in informatieve websites en zijn ze oud genoeg om deze te kunnen begrijpen. Kinderen van deze leeftijd kunnen (ingewikkelde) schriftelijke instructies opvolgen en teksten lezen. De website van Lekker Goedkoop probeert kinderen bewust te maken van de kleren die ze aan hebben en waar deze vandaan komen. Kinderen vanaf negen jaar kunnen de informatie op de website verwerken en er iets van leren. Meisjes van deze leeftijd krijgen interesse in mode, iets waar deze game op alternatieve wijze op inspeelt.

Jullie mening

Meer van De Slavernij

TV & Film 10+ JR

De Slavernij junior

De Slavernij junior

De Slavernij junior

Meer weten...

Ook leuk

TV & Film 9+ JR

H2O

H2O

Website 9+ JR

Unicef en jij

Unicef en jij

Unicef en jij

Meer weten...

TV & Film 9+ JR

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Nanny McPhee

Meer weten...

Kleurplaten!

Kleur hier je favoriete televisiekarakter.
Start met kleuren