Productie-detail

Kurio Telekids TAB 2

Kurio Telekids TAB 2

Game VAN 3 T/M 12 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
1 waarderingen

Je gaat graag mee met de tijd en laat je kind spelen op de tablet. Maar hoe zorg je dat je kind niet de verkeerde apps speelt en niet te lang op de tablet zit? Dat doe je met de Kurio Telekids TAB 2.

Kurio. Tablet. ?119,95.

Pluspunten:

  • Tijdcontrole, internetfilter en applicatiebeheer vanuit het ouderaccount
  • Verbeterde motion-techniek
  • 30 voorgeladen apps

Minpunten:

  • Touchscreen reageert niet altijd even scherp

Wat is de Kurio Telekids TAB 2?

De Kurio Telekids TAB 2 is een tablet waarmee ouders controle hebben over het app-gebruik van hun kind. Het grootste verschil met de TAB 1 is dat de Kurio Motion techniek verder is ontwikkeld. Hiermee kunnen kinderen nu ook samen sportieve games spelen voor de camera van de tablet. De tablet wordt bestuurd met het Android-systeem en werkt in de basis hetzelfde als andere Android tablets, maar er zijn ook wezenlijke verschillen. Zo kunnen ouders op deze tablet aangepaste kinderaccounts aanmaken.

De Kurio Telekids TAB

Voor wie is het geschikt?

Deze tablet erg handig voor ouders die controle willen hebben over het app-gebruik van hun kind(eren) en is geschikt voor ouders met kinderen tot 12 jaar. Als ouder wil je je kinderen in deze leeftijdscategorie beschermen tegen voor hen niet geschikte informatie en apps, maar niet altijd hoeven meegluren over hun schouders. Ook wil je dat je kind niet te lang aan de tablet vastgekluisterd zit, zonder dat je het apparaat steeds uit de handen van je kind moet trekken terwijl hij net lekker bezig is. De Kurio Telekids TAB 2 is een goede oplossing en helpt ouders graag een handje in het controleren van het tabletgebruik van kinderen.

De installatie

Bij de installatie kan je als ouder een eigen account aanmaken én een kinderaccount instellen. Er kan hier worden gekozen uit een algemeen profiel met internettoegang, een algemeen profiel zonder internettoegang, een educatief profiel en een zelf samen te stellen profiel. Alle instellingen kunnen later nog via het ouderaccount worden aangepast.

Het ouderaccount

Het startscherm van het ouderaccount ziet er net zo uit als een Android tablet/telefoon, maar extra is de 'Kurio Genius' -app waarmee je als ouder het kinderaccount kan instellen en aanpassen. Een opvallende optie is het instellen van een 'tijdcontrole profiel' voor het kind. Hiermee kan je precies per dag aangeven op welke uren en hoeveel uren je kind op de tablet mag. Onder 'internettoegang' kunnen internetfilters worden ingesteld per categorie en ook kan je zelf URL's toevoegen waar je kind niet naartoe mag surfen. Daarnaast kan onder 'applicatiebeheer' worden aangegeven welke apps je wel en niet toestaat op het profiel van je kind.

Het kinderaccount

Het kinderaccount ziet er anders uit dan het ouderaccount. Je ziet hier niet het standaard Android-startscherm, maar een aangepast menu. Bovenin kunnen kinderen apps vinden op genre. Ook kunnen ze zelf hun avatar, thema, achtergrond en wachtwoord wijzigen. Ze kunnen de app die ze willen spelen starten door het aan te tikken. Kinderen kunnen zelf in de KIDOZ store apps installeren door munten in te wisselen. Munten kunnen door de ouder worden gekocht met de creditcard. Hier zit echter geen bescherming op, dus zorg dat je kind je creditcard-gegevens niet heeft. Wanneer je als ouder een app installeert kun je de categorie aangeven waartoe deze behoort (educatief, games, etc.) en welk kind toegang heeft tot die app. Bovendien kan je als ouder ook apps downloaden via Google Play. De KIDOZ store is vergelijkbaar met Google Play. De meeste kinderapps zijn te vinden in beide appstores.

Hoe bedien je het?

De tablet bedien je net als andere tablets: door te tikken op de app of het menu dat je wilt openen. Een groot minpunt aan de app is wel dat het scherm niet heel gevoelig is. Bijzonder aan deze tablet is de motion-functie. Hiermee kunnen kinderen (samen) games spelen voor de camera van de tablet, om zo games te besturen met hun bewegingen.

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 3+ JR

Groeien

Groeien

Groeien

Meer weten...

TV & Film 3+ JR

Gazoon

Gazoon

Gazoon

Meer weten...

Boek 3+ JR

Jop en Sinterklaas

Jop en Sinterklaas

Jop en Sinterklaas

Meer weten...