Productie-detail

Kurio Smart

Kurio Smart

Game VANAF 8 JR

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
1 waarderingen

Wil je dat je kind veilig is op de laptop of tablet, maar wil je niet altijd maar mee hoeven gluren? Dan is de Kurio Smart de oplossing.

KD Interactive. Tablet/laptop. ?199,-.

Pluspunten:

 • Internet- en appfiltering
 • Time management
 • Inclusief Microsoft Office pakket voor bijv. huiswerk
 • Kurio Motion 2 functie: games spelen door middel van beweging met webcam

Minpunten:

 • Er zijn 40 apps geleverd, maar daarvan zijn 20 kindergames, de rest zijn Windows-apps zoals Office-apps en bureau-accesoires. In de volgende update zullen 40 games aanwezig zijn.
 • De kwaliteit van de camera is matig en er zit geen selfiefunctie op

Wat is de Kurio Smart?

De Kurio Smart is een tablet en laptop in één , speciaal ontworpen voor kinderen. Met de Kurio Smart kunnen kinderen apps gebruiken en games spelen, maar ook internetten of hun huiswerk maken. Speciaal aan deze smart is dat de ouder kan bepalen wat het kind wel en niet mag gebruiken. Dit apparaat draait op het Windows 10 besturingsysteem. Het scherm en toetsenbord zijn los te koppelen. Zo kan je hem als tablet gebruiken, maar ook als laptop als je bijvoorbeeld veel moet typen.

Voor wie is de Kurio Smart geschikt?

Dit apparaat is geschikt voor ouders met kinderen vanaf 8 jaar, tot de leeftijd waarop ze zelfstandig genoeg zijn zelf met computers om te gaan (± 14 jaar). Kinderen in deze leeftijdsfase zijn kwetsbaar en als ouder wil je je kind beschermen tegen schadelijke informatie. Maar hoe los je dat op als je niet constant met je kind mee wilt gluren om te kijken of het allemaal nog goed gaat? Dan kies je voor de Kurio Smart. 

Ouder- en kinderaccount

Op deze tablet/laptop kan zowel een ouderaccount als een kinderaccount worden aangemaakt. Als je als ouder het Microsoft ouderaccount hebt geactiveerd kan je een aangepast account aanmaken voor je kind. Hierin bevindt zich een internet- en appfiltering. Zo kan je aangeven welk soort websites of welke specifieke websites je kind niet mag bezoeken en welke apps hij niet mag downloaden en spelen. Hierbij kan je ook nog niet gedownloade apps blokkeren voor je kind. Apps haal je uit de Windows Store. Er staan ruim 40 apps al voor je klaar, waaronder zo'n 20 games (na de volgende update worden dit er 40). De games variëren van racegames en sport tot koken en dieren maken, zowel Engels- als Nederlandstalig.

Naast de internet- en appfilters kan je als ouder ook aangeven op welke tijden en hoe lang je kind op het apparaat mag. Wil je kind buiten de afgesproken tijden of na het afgesproken limiet inloggen dan zal dit niet lukken. De schermtijd is in te stellen op de minuut na. Afgezien van de functies verschillen het ouderaccount en het kinderaccount uiterlijk gezien niet van elkaar.

Besturing en bediening

De Kurio Smart bedien je net als alle andere laptops en tablets: met de muis en het toetsenbord of door te tappen en swipen op het scherm. Bij tappen en swipen reageert het apparaat beter en sneller dan wanneer je gebruik maakt van het toetsenbord. Het apparaat werkt op het Windows besturingssysteem. Als je hier niet ervaren mee bent is dit zeker even wennen, want hoe kom je bijvoorbeeld weer uit een app? Maar na het doorlezen van de handleiding en wat uitproberen is het onder de knie te krijgen. Het ouderaccount en het kinderaccount bestuur je op dezelfde manier.

Mening recensent

De Kurio Smart is een handige tablet en laptop in één voor als je controle wilt hebben over het tabletgebruik van je kind. Wel moet je hiervoor eerst veel instellen, je hebt namelijk veel schermtijd- en internetopties. Dit kost tijd, maar eenmaal alles ingesteld heb je ook wat. Handig aan dit apparaat is dat je kind het niet alleen kan gebruiken voor het spelen van games en een beetje internetten, maar dat er ook op gewerkt kan worden voor bijvoorbeeld huiswerk. 

Ken je ook de Kurio Telekids Tab al? Lees hier de recensie. In tegenstelling tot de Kurio Telekids Tab is de Kurio Smart niet verbonden met Telekids.

Processor: Intel quad-core Bay Trail - T Z3735G
Video: Intel HD Graphic Gen 7

(Sponsored review)

 

Jullie mening

Ook leuk

TV & Film 8+ JR

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Dummie de Mummie

Meer weten...

Website alle

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Kinderpodcasts

Meer weten...

TV & Film 8+ JR

Mary Poppins

Mary Poppins

Mary Poppins

Meer weten...