Productie-detail

Kirby's Epic Yarn

Kirby's Epic Yarn

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
44 waarderingen

Nintendo Wii. Ja.
: 3.

Beschrijving inhoud

Wanneer Kirby per ongeluk een betoverde tomaat opeet, wordt hij getransporteerd naar een wereld gemaakt van wol en stof. In deze wereld ontmoet hij Prins Fluff, die Kirby's hulp nodig heeft om zijn koninkrijk te redden. Samen gaan ze op pad om de zeven stukjes magisch garen te vinden, zodat het rijk weer aan elkaar genaaid kan worden. Dit platform-spel is opgedeeld in zeven verschillende werelden, elk met zijn eigen thema. Elke wereld heeft ongeveer acht verschillende levels, die steeds uitdagender worden. Elke wereld heeft ook z'n eigen "eindbaas", die de speler alleen kan verslaan met een specifieke tactiek die de speler zelf moet uitzoeken. Ook zijn er geheime levels die alleen open gaan als de speler goed genoeg is en alle bonussen weet te vinden. Hoewel dit erg uitdagend klinkt, kan de speler niet doodgaan in dit spel. Wanneer Kirby (of Prins Fluff in de 2-speler stand) geraakt wordt door een vijand of in een gat valt, verliest de speler alleen zijn verzamelde diamanten. Dit verlaagt de druk en de moeilijkheidsgraad van het spel aanzienlijk. Vijanden worden geweldloos verslagen door ze letterlijk te ontrafelen.

De diamanten die de speler verzamelt dienen als geld, waarmee accessoires en meubelstukken gekocht kunnen worden voor in een appartementencomplex, die de speler moet onderhouden. Extra meubelstukken zijn ook te vinden in de levels zelf, die ten alle tijden opnieuw gespeeld kunnen worden. Kirby's eigen appartement mag naar eigen wens ingericht worden, maar de andere appartementen moeten specifieke meubels hebben, zodat ze verhuurt kunnen worden aan nieuwe bewoners. Elk van deze bewoners heeft een extra spel wat gespeeld kan worden wanneer de speler daar zin in heeft. Denk hierbij aan verstoppertje spelen, of veel punten scoren in een korte tijd.

Leeftijdsadvies

Het spel is volledig in het engels, maar alle uitleg wordt duidelijk ondersteunt met bewegende icoontjes die uitbeelden wat elke knop op de Wii-mote doet. Dit is vooral belangrijk wanneer Kirby verandert in bijvoorbeeld een trein, of een UFO. Op dit soort momenten is de besturing namelijk helemaal anders. Gedurende het spel houdt de speler de Wii-mote horizontaal, en tijdens het inrichten van de appartementen richt hij deze op het scherm. De nunchuck wordt niet gebruikt. Doordat het spel een kleurrijke uitstraling heeft en vol zit met kleine details en verborgen objecten, zal het al snel de aandacht vast weten te houden van de speler en is het minder geschikt voor jonge spelers omdat er op teveel zaken moet worden gelet. De gemakkelijke bediening en ongevaarlijke gameplay zorgt ervoor dat het spel geschikt is voor jongens en meisjes vanaf 7 jaar.

Trailer

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Minion Rush

Minion Rush

Minion Rush

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Mees Kees op Kamp

Mees Kees op Kamp

Mees Kees op Kamp

Meer weten...

Boek 7+ JR

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Het grote paarden doeboek

Meer weten...