Productie-detail

Gumball - Karate in de buitenwijk

Gumball - Karate in de buitenwijk

Game VANAF 7 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
33 waarderingen

Cartoon Network. Online game.

Beschrijving inhoud

Dit spel is gebaseerd op het TV-programma "Gumball" dat te zien is op Cartoon Network. In de online game "Karate in de buitenwijk" probeert Gumball ongeschonden door de buitenwijk te komen. Dit wordt hem niet erg gemakkelijk gemaakt. Zo moet hij onderweg verschillende malen over vuilnisbakken, katten en andere voorwerpen springen, moet hij wegduiken voor pijltjes en vuurballen en moet hij de karatefiguren William, Bruce, Chuck en Galcia steeds opnieuw verslaan. Hij krijgt meer energie, wanneer hij de blikjes op de weg opraapt. Hoe meer blikjes hij opraapt, des te voller het balkje bovenaan het spel komt. Wanneer dit balkje vol is, krijgt hij een boost energie en kracht. Hij is dan even volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf en rent met een grote snelheid de gevaren tegemoet. Dit spel heeft in totaal 3 levens. Wanneer deze levens op zijn is het game over.

De instructie aan het begin van het spel is kort, visueel en duidelijk. Over de bediening van het spel: met de spatiebalk kun je een karatefiguur neerslaan en met de pijltjestoetsen kun je springen en duiken. Daarnaast kun je met de letters p (pauze), o (mute), - (geluid omlaag) en + (geluid omhoog) op het toetsenbord de instellingen van het spel veranderen. Aan het einde van het spel verschijnen er enkele geschreven woorden in beeld, zoals 'hoofdmenu', 'nog een keer' en 'jouw score'. Na iedere 1000 meter die Gumball heeft gelopen, belandt hij in een nieuw level. Bij een nieuw level gaat de moeilijkheidsgraad omhoog: het beeld beweegt dan sneller, er liggen meer voorwerpen op de weg en de hindernissen wisselen elkaar sneller af. Kinderen hoeven in deze game weinig dingen te onthouden. Hun reactievermogen wordt wel flink op de proef gesteld en de oog-handcoördinatie moet goed ontwikkeld zijn.

Leeftijdsadvies

Het spel "Karate in de buitenwijk" is geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 7 jaar. Kinderen in deze leeftijd kunnen in een spel omgaan met regels en kunnen ze zelfstandig een game spelen. Daarnaast zijn zij in staat om de tekstuele elementen (instructies) te lezen. Vanwege de snelheid in deze game, is het voor jongere kinderen nog te complex.

 

Jullie mening

Ook leuk

App 7+ JR

Where's My Water

Where's My Water

Where's My Water

Meer weten...

Boek 7+ JR

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Hoe overleef ik...zonder mijn vakantiedagboek

Meer weten...

TV & Film 7+ JR

Junior Songfestival

Junior Songfestival

Junior Songfestival

Meer weten...