Productie-detail

In de wolken

In de wolken

Game VANAF 6 JR

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
6 waarderingen

Red de kleine vogeltjes die nog niet kunnen vliegen.

AVRO. Online game.

Beschrijving inhoud

Het spel “In de wolken” is te vinden op de game portal van de AVRO (beschikbaar via Zapp). In het spel doen vogeltjes een eerste vliegpoging. Ze kunnen het nog niet goed, de speler kan ze redden door op het juiste moment een wolkje onder de vogels te schieten. Het doel van het spel is zoveel mogelijk vogeltjes te redden. Het spel heeft een menu met een “home” knop, “uitleg”, “highscores” en “start het spel”.

De wolkjes schiet de speler door te klikken met de muis. Als wolkjes lukraak worden geschoten gaat dat wel ten koste van de punten, want elk wolkje kost 25 punten. Elk level wordt het lastiger omdat er minder vogeltjes mogen vallen. In hogere levels kunnen wel meer punten verdiend worden. Soms komen er kistjes uit de lucht vallen. In de kistjes zitten bonuspunten. Om de extra punten te ontvangen moet ook een wolkje afgeschoten worden. Tijdens het schieten van een wolkje en als een vogeltje gered wordt klinkt een leuk geluidje.

Leeftijdsadvies

Spelers moeten zich in het spel “In de wolken” concentreren op één taak; de juiste positie bepalen waar het wolkje terecht moeten komen. Dit kan lastig zijn omdat er niet op de vogeltjes geschoten moet worden; een speler moet inschatten waar de vogeltje uitkomt en daar het wolkje naartoe schieten. Omdat het gaat om ruimtelijk inzicht is het spel geschikt vanaf 6 jaar.

Jullie mening

Ook leuk

Boek 6+ JR

De dominee van Dreutelen

De dominee van Dreutelen

De dominee van Dreutelen

Meer weten...

TV & Film 6+ JR

Mia & Me

Mia & Me

Mia & Me

Meer weten...

Game 6+ JR

Finding Nemo

Finding Nemo

Finding Nemo

Meer weten...